**AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, açılışı yapılacak Hasankeyf-Üçyol tünelinin ulaşıma büyük kolaylık sağlayacağını belirterek; “Beşiri-Kıra ile Gercüş rampasına da tünel istiyoruz. Yeni yatırımlarla ilimiz ulaşımda rahatlayacak” dedi.

“ULAŞIMDA YENİ YATIRIMLAR BEKLİYORUZ”
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Çağdaş’a değerlendirmelerde bulundu. Ulaştırma Adil Karaismailoğlu’un katılımıyla bugün açılacak Hasankeyf tüneli ile ulaşımdaki diğer yatırımlarla Batman’ın ulaşımda rahatlayacağını belirten Milletvekili Özdemir, kentin gündemindeki konulara da dikkat çekti.

“BATMAN ÇAYI KÖPRÜSÜ GENİŞLETİLECEK”
Seçim bölgesinde bir dizi temaslarda bulunan Milletvekili Ziver Özdemir, Ulaştırma Bakanlığı’ndaki Batman’'ın bir dizi projesini hızlandırmak için girişimlerin sürdüğünü ifade etti. Batman Çayı köprüsü, Diktepe höyüğünün bulunduğu yol güzergahının 7 km’lik kısmının tamamlanmasını yakından takip ettiklerini belirten Özdemir; “Öncelikli olarak kazaların meydana geldiği Batman Çayı köprüsü yanına bir köprü daha ilave edilmesi ve bu güzergahın da bölünmüş yola dönüştürülmesine yönelik ihalede Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylandı. Yine bu projelere eklediğimiz Sason-Muş yolu projesi ihalesi de 2023’de yapılacak. Savur-Mardin yolu projesi ile kuzey çevre yolu projesi de üzerinde durduğumuz önemli projeler arasında yer alıyor” dedi.

“GERCÜŞ VE BEŞİRİ RAMPALARINA
TÜNEL TALEBİMİZ VAR”
Milletvekili Özdemir, şöyle devam etti: “Bugün açılışı yapılacak Hasankeyf Tüneli'nin benzerinin Gercüş rampası ile Beşiri Kıra dağına yapılması için Ulaştırma Bakanlığı’na başvurduk. Bu iki önemli rampaya da yapılacak tünel trafiğe büyük kolaylık sağlayacağı gibi görünmez kazaları da ortadan kaldıracak. Bu projeler hayata geçirildiğinde Batman ulaşım yönünden rahatlayacak.”

“İZMİR SEFERLERİ İÇİN GİRİŞİMDEYİZ”
Kış tarifesinde İstanbul ve Ankara seferlerinde artışın olduğu Batman Havalimanı’nda şimdi de gözler İzmir seferlerine çevrildi. Milletvekili Özdemir, Batman Havalimanı’nda İzmir’e direkt seferlerin yapılması için girişimde bulunduklarını söyledi. Özdemir, şöyle devam etti; “2 Yıl öncesine kadar Batman-İzmir direkt seferleri yapılıyordu. Haftada 3 gün seferlerin tekrar Batman'dan yapılması için çalışmalarımız var. Bu konunun takipçisiyiz. Yakında İzmir seferlerinin de başlanılacağına inanıyorum.  Batman da uçak doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerinde olduğunu havayolları şirketlerine söylüyoruz. Bu taleplerimizi de geri çevirmeyeceklerine inanıyoruz.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim