** Beşiri’de yapımı tamamlanmasına rağmen 2 yıldır kaderine terk edilen Devlet Hastanesi’yle ilgili Milletvekili Saadet Becerikli, Meclis’e soru önergesi verdi.

 

“İLÇE SAKİNLERİ MAĞDUR”
HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Beşiri’de 2 yıldır yapımı tamamlanan ve hizmete açılmayan Devlet Hastanesi’nin durumunu soru önergesiyle Meclis’e taşıdı. Becerikli: “TOKİ’nin bir alt taşeron vasıtasıyla yaptırdığı 3 katlı ve 15 yataklı ve acil servis polikliniği ile diğer bazı poliklinik üniteleri içerecek olan söz konusu hastanenin halen açılmamış olması ilçe sakinleri ve çevre köylerdeki vatandaşları mağdur etmektedir. 30 bin nüfuslu olmasına rağmen bir hastanesi olmayan Beşiri’de sağlık hizmetleri için ihtiyacı karşılamaktan uzak olan bir sağlık ocağı bulunmakta, hali hazırda yapılmış bir hastane olmasına rağmen vatandaşlar tedavi için Batman’a gitmek zorunda bırakılmaktadır. Hastanenin açılmamasına gerekçe olarak Sağlık Bakanlığına ait Hastanelerin Yatırım Esaslarının Tespitine Dair Yönergesi gösterildiği söylenmektedir” dedi.

 

SAĞLIK BAKANINA SORDU
Becerikli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na şu soruları sordu: “- Yapımı tamamlanmış Beşiri Devlet Hastanesi açılacak mıdır? Açılmayacaksa gerekçesi nedir? - Gerekçe Sağlık Bakanlığına ait Hastanelerin Yatırım Esaslarının Tespitine Dair Yönergesi ise; nüfusu 30 binin üzerinde olan bir ilçede hastane açılıp açılmamasını belirlenmesinde en yakın hastaneye olan sadece mesafenin kriter olarak alınması ne kadar doğrudur? - Bir ihtiyaç veya felaket durumunda mesafe yakın olmasına rağmen nüfus yoğunluğundan dolayı Batman merkezindeki hastaneler hizmet için yeterli olacak mıdır? 30.000 nüfusu olan Beşiri’de sağlık hizmetlerinin sağlık ocağı üzerinden karşılanması yeterli midir? -- Beşiri’nin Batman’a olan mesafesi 2011’de hastane yapılırken bilinmiyor muydu? - Yapılmasında her hangi bir sakınca olmayan söz konusu hastanenin açılmasında ne sakınca bulunmaktadır? - Hastanenin yapımını üstlenen taşeron firma kime aittir ve bu işten ne kadar para kazanmıştır? - Batman Kamu Hastaneleri Birliği’nin söz konusu hastane için bakanlığınıza başvuru yapmış mıdır, yapmışsa bu başvurulara ne cevap verilmiştir?”

Editör: TE Bilişim