İlçeyi doğalgazla buluşturmak istediklerini söyleyen Başkan Karabulut: “İlçemizin dibinden Siirt’e geçen doğalgaz şebeke hattından ilçemizi de doğalgazla buluşturmanın çabası içindeyiz. Enerji sorununu da güneş paneli projesiyle aşmak istiyoruz” diye konuştu.

“2020 HİZMET YILIMIZ OLACAK”
9200 Nüfuslu Beşiri'nin 2020 yılında yeni projelerle buluşması için bir dizi yatırım hazırlığında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Sait Karabulut: "Yeni yılda ilçede içme suyu, altyapı ve enerji sorunlarını çözmek öncelikli projemiz olacak" dedi. 5 Yeni minibüsle ulaşım sorununu çözdüklerin kaydeden Başkan Karabulut, şöyle devam etti: “Daha önce 4 yarım minibüsümüz vardı ama yeterli değildi. İlçe sakinlerimiz, Batman'a gitmek için eski araçlarda balık istifi gibi yolculuk yapıyordu. Getirdiğimiz 5 yeni minibüsle vatandaşlarımıza ulaşımda rahat bir ortam sağladık. İlçemizin ulaşımını büyük ölçüde çözmüş olduk.”

“6 MAHALLEMİZE EŞİT HİZMET GETİRECEĞİZ”
Beşiri'nin hızla kabuğunu kırdığını belirten Başkan Karabulut: "Yeni cezaevi binası tamamlanmak üzere. İlçemizin yeni gelişen bölgesine şimdiden gerekli altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Cezaevi ve hastanenin olduğu bölgede eksikleri bir bir tespit ediyoruz. Mahallerimizin eksikliklerini çözmeye çalışıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi de ilçemizin sınırları arasında. Gerek Kıra Dağı’ndaki villalar gerekse OSB çevresindeki yerleşim birimlerinde temizlik çalışmalarını aksatmıyoruz. OSB'nin ihtiyacı doğrultusunda itfaiye ekibimiz o önemli bölgeye de gönderiyoruz. 6 Mahallemizi de hizmetle buluşturmak için yoğun çaba sarf edeceğiz" dedi.

“DOĞALGAZLA BULUŞMAK İSTİYORUZ”
Batman'ın Siirt'te giden doğalgaz şebeke hattının Beşiri'ye yakın bir mesafeden gittiğini söyleyen Başkan Sait Karabulut: "Bu konuda Valimiz sayın Hulusi Şahin'in doğalgazın Beşiri'ye verilmesi konusunda olumlu bakışı var. Nüfusu artan Beşiri'nin doğalgazla buluşmasını istiyoruz. Yine Belediyemizi rahatlatacak güneş enerjisi paneli projesinin gerçekleşmesi için de Ankara'da girişimlerimiz oldu. Diyarbakır iller Bankası yetkilileri bir süre önce yer tespitinde bulundu. Enerji paneli projesini hayata geçirdiğimizde hem belediye enerji konusunda rahatlayacak hem de ilçe sakinleri rahatlayacak. 1926 yılında Beşiri ‘İlçe’ olmuştu. 1929'da da ‘Belediye’ statüsüne kavuşmuştuk. O dönemler Batman, Beşiri'ye bağlı küçük bir belde idi. Şimdilerde yarım milyona ulaşan eski ilçemizin, büyük ilçesi olmak istiyoruz. Yeni yatırım ve projelerle Beşiri'yi 2020 yılında güzel günler bekliyor" dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim