** İl, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının kesinleştiği BDP’de seçim kampanyasına start veriliyor. Bugün Belediye Başkan adayları bir araya gelecek. Önümüzdeki günlerde de Beravi aşireti BDP’ye katılacak…

YEREL SEÇİME DOĞRU
2014’le birlikte gündem yerel seçime endekslendi. 30 Mart 2014 seçimlerine iddialı hazırlanan partilerden biri de Barış ve Demokrasi Partisi. Üç dönemdir yerel yönetimi elinde bulunduran BDP, Batman merkez ilçe ve beldelerde kesinleştirdiği başkan ve eşbaşkan adaylarıyla seçim hazırlıklarına başlıyor. Bugün BDP’li Belediye Başkan adayları ile Eşbaşkanlar Mado’da bir araya gelip, seçim takvimiyle ilgili geniş bir açıklama yapacak.

BDP’DE KATILIM HAZIRLIĞI

Seçim startına yörenin tanınan aşiretlerinden Beravilerin de katılımıyla girecek olan BDP, il genel ve belediye meclis üyeleri listelerinin kesinleşmesini bekliyor. İl Genelinde 600’ü aşkın il-belediye meclis üyeliklerine başvuruların olması üzerine seçim komisyonu, 31 Aralık’ta temayül çalışmalarını tamamladı. BDP’nin üst düzey yöneticileri, Meclis üyeliklerine yönelik listelerin şekilendiğini ifade ederek: “Üye listelerin kesinleşmesiyle seçim kampanyasına start vereceğiz” dediler.

KAHVELERDE SEÇİM SOHBETİ
Seçime girecek Batman’daki partilerde henüz seçim lokali açılmazken, kent merkezindeki kahvelerde seçim heyecanı başladı. Partilerin belediye başkan adaylarını değerlendiren bazı Batmanlı seçmenler: “Seçime üç aydan daha az süre kaldı. Mevcut adaylarla seçime gireceğiz. Başkan adaylarının seçim çalışmaları ile projelerini yakın takibe alıyoruz. Batman’ın yerel yönetimine aday olanların bu şehrin sorunlarına köklü çözüm bulmalarını istiyoruz” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim