**Batman Belediyesi Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, ‘İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’ ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 5 Mahalleyi kapsayan revizyonda özellikle Tılmerç ve Korık mahallelerinde ‘site’ tarzı yapılaşmanın önünü açacaklarını belirten Demir ve Korkmaz: “Talepler ve haklı eleştiriler geliyordu. 1050 Hektarlık alanı revize ettik” dediler.

10.500 DÖNÜMLÜK YENİ PLAN
Batman Belediyesi Meclis toplantısında düzenlenen toplantıya Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir, Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Nemcik, Ercan Astan, İmar ve Şehircilik Müdürü Bahattin Dursun ile teknik personel katıldı. Demir ve Korkmaz, yeni imar planlamasıyla ilgili gazetecileri bilgilendirdi. İmarla ilgili haklı eleştiri ve talepler aldıklarını ifade eden Başkan Demir: “Batman, belli bir alanda sıkıştı. Belediye olarak şuan 1050 hektarlık alanı 1/5000 planını tamamlamış bulunuyoruz. Bu ayki meclisimizde kabulü yapıldı. Şu anda da askıya çıkarılmıştır. 1050 Hektar 10.500 dönümlük bir alan demektir. Bu alan Tılmerç ve Korık bölgesidir” dedi.

“ADİL OLMAK ZORUNDAYIZ”
Demir şöyle devam etti: “Bu bölgenin alt merkezini de Korık olarak seçtik. Temel amacımız spekülasyona mahal vermeden en adil bir şekilde, birilerine rant sağlayarak değil, birilerini fakir ederek değil, eğer bir bölgeyi imara açıyorsak oradaki artı değerin oradaki bütün mülk sahiplerine ve konut sahiplerine eşit bir şekilde sağlamak gerek. Tamamen bu çerçevede bu olaya yaklaştık.”

“İLERİYE DÖNÜK ADIMLAR ATILMIYOR”
Demir ve Korkmaz, temel hedeflerinin modern bir kentsel yapılaşma olduğunu ifade ederek: “Batman İl Özel İdaresi yaptığı çalışmalarla ileriye yönelik adımlar atmıyor. Daha önce köylere yapılan çalışmalar bugün kent merkezine bağlandığında maalesef ileriye yönelik çalışma yapılmadığından entegre olamıyor. Bu da sıkıntıları doğuruyor. Batman İl Özel İdaresi çalışmalarında, köy kurma mantığıyla şehir kuruluyor. Yaşadığımız sıkıntılardan biri de özellikle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile diyalogumuzun olmamasıdır” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim