DBP’li 21 seçilmiş İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı


**İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan ile Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ile tutuklu olan Gülistan Akel’in de aralarında bulunduğu toplam 21 Meclis üyesi ve İl Genel Meclis üyeleri görevden uzaklaştırıldı.

*İçişleri Bakanlığı’nın özyönetim toplantısına katıldığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırdığı Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir twitter hesabından; “Seçilmişler olarak atanmış bir Bakan tarafından görevden alınıyoruz. Bir halkın iradesini yok sayan bu zihniyet eninde sonunda kaybedecektir” diye görüşünü paylaştı.  

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA ALINDILAR
Batman Belediyesi Eş Başkanları ile İl Genel Meclis Başkan’ının da aralarında bulunduğu 21 seçilmiş, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı. Özyönetim toplantılarına katıldıkları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ile tutuklu olan Gülistan Akel’in de aralarında bulunduğu toplam 21 İl Genel ve Belediye Meclis üyesiyle ilgili karar akşam saatlerinde Batman Valiliği’nce Belediye’ye tebliğ edildi. Batman Valisi adına Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin’in imzasıyla 13.10.2015 tarih ve 20451 sayılı karar yazısında; “Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Belediye Meclis üyeleri Gülistan Akel, Mehmet Ali Nasıroğlu, Bayram Demir, Gülten Tangüner, Hamide Çelik, Hülya Baltaş, Vildan Ergül Tileği, Necmi Dilmaç, Sabahat Acar, Nevaf Taş, Zehra Gönül, Mehmet Kara, Burhan Şat, Nasır Taş, Mehmet Hakkı İpek, Ayhan Sevim ve Ufuk Bulut hakkında Mülkiye Müfettişlerince yürüten araştırma ve inceleme neticesinde düzenlenen rapor gereğince Anayasanın 127.’inci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. Maddesi uyarınca Bakanlık Makamı’nın 19.10.2015 tarihli onayı ile görevden uzaklaştırıldıkları ilgi yazı ile bildirilmiştir” denildi.

İL GENEL MECLİS ÜYELERİ DE UZAKLAŞTIRILDI
İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan, aynı gerekçe ile Demokratik Bölgeler Partisi İl Genel Meclis üyelerinden tutuklu olan Mehmet Salih Altun ile Şükrü Aslan’ın da görevden uzaklaştırıldığını belirtti. Kendisininde görevinden uzaklaştırıldığını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan; “Yerel yönetime yönelik alınan karar üç Genel Meclis üyesine uygulandı” dedi. Bu arada Özyönetim açıklamasına katılmadığı halde kendisinin de görevden uzaklaştırıldığını Belediye Meclis üyesi Hakkı İpek ve Ayhan Sevim, karara itiraz edeceklerini söylediler.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ EŞİTLENDİ

Toplam 38 Belediye Meclis üyesine sahip olan 28’i DBP’li, 10’u da AK Partili olan Batman Belediyesi’nde görevdeki uzaklaştırmalar nedeniyle sayı eşitlendi. İçişleri Bakanlığı’nın uyarısıyla Pazartesi günü Belediye Meclis üyeleri arasında ‘Belediye Başkanlığı’ seçimine gidilecek. Bu arada Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, yarın saat 12.00’de kitlesel basın açıklamasıyla kamuoyuna açıklama yapacaklarını ifade etti. Özdemir, twitter hesabından; “Seçilmişler olarak atanmış bir Bakan tarafından görevden alınıyoruz. Bir halkın iradesini yok sayan bu zihniyet eninde sonunda kaybedecektir” diye görüşünü paylaştı.  

Editör: TE Bilişim