* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron işçilerini kadrolu statüye geçirilmesi için başlattığı çalışmalarda Batman'daki bazı kurumlarda hazırlık başlattı. Batman Belediyesi'nde uzun süredir çalışan yaklaşık 1.600 taşeron işçisini yeni yılda kadrolu statüye kavuşturulacağı belirtildi.

4 ARALIK'TAN ÖNCEKİLERE KADRO
Hükümetin taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmalar bazı kurumlarda sürerken, Batman Belediyesi'nde de yaklaşık bin 600 kişinin yeni yılda kadrodan yararlanacağı belirtildi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, taşeron işçilerinin kadroluya geçirilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. 4 Aralık tarihinden önce taşeron işçisi olarak çalışanların kadrolu statüsüne geçirileceğini belirten Başkan Yardımcısı Şahin, "Bu konuda çalışmalarımız büyük bir titizlik içinde sürüyor. Yeni yılın ilk günlerinde bu çalışmalar sonuçlanacak. Şu anda listeler üzerinde çalışmalar devam ediyor" dedi.

AKSOY: “RAHATLAYCAĞIZ”
Belediye'de taşeron işçilerinin sona ermesiyle birlikte daha rahat çalışma ortamının da oluşacağını kaydeden Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, "Taşeron işçi statüsü Belediyelerde ağır bir yüktü. Birçok kurumda başlatılan kadrolu işçi statüsü için Belediyemizde de çalışmalara başladık. Personel Müdürlüğü bu konuda çalışmaları hızlandırmış durumda. Kriterler neyi gerektiriyorsa Belediyemizde de bu çalışma yapılacaktır. Taşeron işçi uygulamasının önümüzdeki süreçte Belediye'de bitecek olması bizleri de rahatlatacaktır" diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim