*Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı BDP’li Belediye’de 17 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın, “Gercüş’te bir yıllık sözleşmede ücretler ile diğer sosyal haklarda yüzde 10’a varan sözleşme yapıldı. Şimdi de Batman Belediyesi’nde 423 işçiyi kapsayan görüşmelere hazırlanıyoruz” dedi.

İŞÇİLERE YÜZDE 10’LUK ARTIŞ

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Batman Şubesi, yılın ilk toplu sözleşme görüşmesini Gercüş Belediyesi ile yaptı. Yaklaşık bir aydır süren görüşmelerin işçinin isteği ile sonuçlandığını ifade eden Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın, “17 üyemizi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde ücretlere yüzde 10, diğer sosyal haklara da yine aynı artışla bir yılı kapsayan sözleşme imzalandı. İşçilerimizin isteği ile sözleşmeyi imzalamanın sevinci içindeyiz. Taleplerimize istediğimiz artışı veren Belediye Başkanı sayın Esat Üner’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GÖZLER BATMAN’DA

Batman Belediyesi’nde toplam 423 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine de bugünden itibaren başlanacağını anımsatan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Akın, şöyle konuştu : “Batman Belediyesi’nde iki yıllık toplu sözleşme imzalanmıştı. Daha önce yüzde 11+11’lik artışla işçilerin maaşlarında ciddi iyileştirmeler yapılmıştı. Önceki yıllara yönelik bir sözleşme daha imzalamak istiyoruz. Yerel yönetimi de zor durumda bırakmadan çalışanlarımızın hak ettiği bir toplu sözleşmeye hazırlanıyoruz. Belediye işçilerinin maaşları iki yıl önce 2 bin TL’yi bulmuştu. Bugünden itibaren yeni toplu sözleşme görüşmelerine başlayacağız.”

Editör: TE Bilişim