*Batman Belediye Eş Başkanları Başkanı Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve İl Genel ve Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 83 kişi, Jandarma tarafından üç gün süreyle gözaltına alındı. 


TABURDA TUTULDULAR
Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyü Kilim Mezrası'nda Cuma günü yapılan operasyonda bir örgüt elemanının ele geçirilmesinin ardından operasyon bölgesinde canlı kalkan olmak isteyen HDP ve DBP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 83 kişi gözaltına alındı. Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, Gercüş Belediye Eş Başkanı Abdulkerim Kaya, İkiköprü Belde Eş Başkanı Osman Karabulut ile Batman İl Genel Meclis Eş Başkanı Salih Altun ile bazı İl Genel ve Belediye meclis üyeleriyle Batman HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, Batman DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir'in de aralarında olduğu 83 kişi, Sason 7. Jandarma Tabur Komutanlığı'nda gözaltına alındı. Gözaltı süresinin ardından 83 kişi, dün öğle saatlerinde Adliye’ye sevk edildi. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde 83 kişinin ifadesi devam etti. Polis, Sason Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sokağa çıkma yasağı ile ilçeye kontrollü giriş ise önceki gün kaldırıldı.



KÖYLÜLER: BARIŞ İSTİYORUZ

Sason Tabur Komutanlığı'nda 83 kişinin işlemleri devam ederken sokağa çıkma yasağı kapsamında olan Kelhasan Köyü sakinlerinden Behçet Kara, yasağın bir an önce kalkmasını ve yaşamın normale dönmesini beklediklerini söyledi. Çatışmalı bir süreç istemediklerini belirten Behcet Kara, "Barış ve demokrasiyi istiyoruz. Madem barış diyorlar demokrasi diyorlar öldürmekle barış demokrasi olmuyor. Barışlar elini taşın altına koymakla oluyor, yani öldürerek barış olsaydı, tarih boyunca insanlar bir birini öldürdü ama sonunda her şey adaletle oluyor, barışla, demokrasiyle oluyor. Biz adaletli demokrasi istiyoruz. Sokağa çıkma yasağını istemiyoruz. Evet burada şuanda yasak var, insanlar hayvanlarını bahçelerine doğru dürüst gidemiyorlar" dedi.

 

Editör: TE Bilişim