**25 Ağustos’ta Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin 950. Yıl dönümü etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hasankeyf’teki arkeopark yeşil kuşak projesi, Necat Nasıroğlu Külliyesi ile 500 yataklı şehir hastanesi projelerinin son durumunu anlatan Vali Şahin; “500 Yataklı şehir hastanemizin ihaleye çıkması an meselesi” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ HASTANE İÇİN TALİMAT VERDİ”
Malazgirt Zaferi’nin 950. Yıl etkinliklerinde geçen hafta Ahlat’ta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerin Valilerini dinleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Vali Hulusi Şahin üç önemli projeyi anlattı. 11 Tarihi eserin taşındığı arkeopark alanına Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 145 Milyon TL’lik yeşil kuşak projesi, kaba inşaatı tamamlanan Esentepe’deki Necat Nasıroğlu külliyesinin çevresini kapsayacak 90 dönümlük Millet bahçesi ile 500 yatak kapasiteli şehir hastanesi projesinin son durumunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlatan Vali Şahin; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, hastane için Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya talimat verdi” dedi.

“HASTANE YATIRIMINDA HİÇBİR ENGEL YOK”
Batman halkının uzun süredir beklediği 500 yatak kapasiteli şehir hastanesinin önünde hiçbir engel olmadığına işaret eden Vali Şahin, şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanımızın talimatından sonra Bakanımız Fahrettin Koca da sürecin hızlanması konusunda gerekli çalışmanın yapılacağını söyledi. Bizden sonra Şırnak ve diğer iller de hastaneleriyle ilgili projelerini sundular. Birçoğunda bazı sorunlar vardı ama 500 yataklı hastanemizle ile ilgili hiçbir sorun yok. Şu günlerde ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Şehrimiz için önemli olan bu yatırımın takipçisiyiz.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim