*Merkezi İstanbul’daki Bekiranlılar Derneği Başkanı Alaattin Bilir, son günlerde bazı siyasetçilerin ‘Bekiranlı’ların adını kullanmaktan üzüntü duyduklarını söyledi ve ekledi; “Son dönemlerde halkımızın adını makam ve koltuk için kullananlarla uzaktan yakından bir ilgimiz yok.”

BİLİR; “BEKİRANLILAR BÜYÜK BİR AİLEDİR”

İstanbul Bekiranlılar Derneği Başkanı Alaattin Bilir, Batman’ın 50 köy ve mezrasında yaşamlarını sürdüren 30 bin nüfuslu Bekiranlıların büyük bir aile olduğunu belirtti. Bekiranlıların gerek Batman ve gerekse de metropol şehir İstanbul’da kültür ve geleneklerini sürdürmek için dernekleştiğini ifade eden Bilir, “Bekiranlılar birlikte hareket eden kocaman bir ailedir. Ne yazık ki son dönemlerde siyasi partiler arasında gidip gelen bazı çevreler koltuk ve makam peşinde koşuyor. Bu kişi ve kişilerin ‘Bekiranlılar’ adını kullanması kabul edilmez bir durumdur” dedi.

“KİMSE BEKİRANLILAR ADINI KULLANAMAZ”

Merkez i İstanbul’daki Bekiranlılar Derneği Başkanı Başkan Bilir, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Maalesef bazı çevrelerin örf ve adetlerimizden bilgilerinin olmadığını görüyoruz. Buna da çok üzülüyoruz. Artık bazı siyasetçiler, büyük ailemizin adını kullanmamasını istiyoruz. Kitlemiz bundan rahatsız. Halkımızın adının kullanarak, makam-koltuk peşine düşen kişilerle ne toplumumuzun ne de sivil toplum örgütlerimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur. Siyasetçilerden de isteğimiz, kimsenin Bekiranlıların adını kullanmamasıdır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim