**Kurban bayramına sayılı günler kala Batman Şehirlerarası Otogarı hareketlendi. Firma yetkilileri, otobüslerde doluluk oranının yüzde 100’e çıktığına dikkat çekti.

EN FAZLA YOLCU İSTANBUL’DAN
10 Günlük bayram tatilini fırsat bilenler, yolculuğa koyulmaya başladı. Batman Şehirlerarası Otogarı’nda bayram hareketliliği dikkat çekiyor. Batı illerinden Batman’a gelmek isteyen yolculara firmalar, ‘biletler tükendi’ yanıtı veriyor. Batman’a en fazla İstanbul’dan yolcunun geldiğini belirten Lüks Batman Seyahat Müdürü Hüseyin Tağu: “Yaz mevsimi nedeniyle yolcuları genelde tatil bölgelerine taşıyoruz. Fakat yolcu kapasitesinin en yoğun olduğu yer İstanbul. İstanbul’u, Antalya ve İzmir takip ediyor. Bilet fiyatlarımız sabit. İstanbul ve İzmir 130 TL, Antalya sefer bilet fiyatları ise 100 TL’dir” dedi.

BATI’DAN BATMAN’A BİLET YOK
Batı illerinden Batman’a gelen otobüslerin doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu belirten Star Batman firması yöneticisi Muhittin Altun ise şunları söyledi: “30 Aracımızla günde 14 sefer yapıyoruz. Batman’dan çıkan araçlarımızda yolcu sayımız normal ama Batı’dan gelen araçlarımızda biletler bayram gününe kadar tükendi. Yaz dönemi olduğu için seferlerimizi en üst düzeyde tutuyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli duyarlılığı gösteriyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim