TEZGAHLAR KURULDU
Kurban bayramına sayılı günler kala işportacı esnafı tezgahlarını açmaya başladı. Bayrama 4 gün kala eski çarşı merkezindeki sokaklarda hareketlilik başladı. Vatandaşların yoğun olduğu kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklarda kurulan seyyar tezgahlardaki ürünler de görücüye çıktı. Yer bulamadıkları için tezgahlarını erken açtıklarını belirten bazı seyyar satıcılar, “Bu sene tezgahlarımızı erken açtık. Geç kalınca yer bulamıyoruz. Henüz bayram alışverişi yeni başlıyor. Asıl beklediğimiz yoğunluk son 2-3 günde yaşanıyor. Tezgahlarımız seyyar olduğu için geç kalırsak işlek noktalarda yer bulamıyoruz” dediler.

BİRLİK BAŞKANI, ESNAF ARASINDA
16’ncı Cadde ile Mehtap güzergahı arasında hafta sonu kurulan seyyar tezgahları dolaşıp esnafın sorunlarını dinleyen Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, “Hafta sonundan itibaren esnafımız bayram için tezgahları kurmaya başladı. Esnaf belki ilk günde beklediği satışı gerçekleştiremedi ama gerek şehrin dört bir yanındaki esnaf gerekse de bu güzergahtaki esnafların bayram arifesinde işleri biraz daha yoğun olur ve güzel bir bayram alışverişi yapmış olurlar. Esnafımıza hayırlı kazançlar diliyorum” diye konuştu.

ESNAFLAR DA TEZGAH AÇIYOR
Aynı güzergahta esnaflık yapan bazı işyeri sahipleri, mağazalardaki bay-bayan ve çocuk ayakkabısını sattığını belirterek şunları söylediler: “Bu sene bayram için tezgahlarımızı kurduk. Henüz satışlarımız arzu edilen düzeyde değil ama bir çok kişi tezgah kurmaya başlayınca biz de işyerlerimizdeki eşyaların bir bölümünü kaldırıma çıkardık. Her şeye rağmen bu bayram için iyi bir satış bekliyoruz.” Öte yandan vatandaşlar ise özellikle Ulu camii sokağında orta ve dar gelirli kesimlere hitap eden seyyar tezgahları tercih etmeleri dikkat çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim