** Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Kurban bayramı öncesinde dağıttığı nakdi yardım, izdihama yol açtı. Vakıf veznelerinde izdiham oluştu, özel güvenlik elemanları dargelirli aileleri sıraya almakta güçlük çekti.

VEZNE ÖNLERİNDE KUYRUK
Her bayram öncesinde kentteki dargelirli aileler ile sığınmacılara nakdi yardım gerçekleştiren Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Kurban bayramı öncesinde dağıttığı para yardımı izdihama neden oldu. Ziya Gökalp mahallesi Vakıf bürosunda para yardımı alabilmek için dargelirliler, erken saatlerde kuyruk oluşturdu. Güvenlik görevlileri, yardım için bekleyen dargelirli aileleri vezneye almakta zorlandı.



SURİYELİLERE 300,
DAR GELİRLİYE 500 TL
İl Göç Dairesi’nde Suriyeli sığınmacıların daha önce güncelleştirdiği adrese dayalı nakdi yardımların hesaplarına aktarılacağını söyleyen Vakıf yetkilileri: “Suriyeli sığınmacılara 300, kentteki dar gelirli ailelere ise 500 lira nakdi yardım yapılıyor. Geçen Ramazan bayramı arifesinde 2 bine yakın Suriyeliye nakdi yardımda bulunulmuştu. Bu bayram öncesi de 5 bine yakın dar gelirliye 500’er TL para yardımı yapılacak. Bayram arifesine kadar vakfın bürosundan yardımlar ailelere verilecek” dediler.

Editör: TE Bilişim