*Ramazan bayramına 10 gün kaldı. Batı’daki gurbetçiler hem bayram hem de seçim için geliş ziyaretlerini hızlandırdı. Otobüs firmalarında gelişlerde yer sıkıntısı yaşanıyor.

OTOGARDA HAREKETLİLİK
Ramazan bayramı ile 24 Haziran seçimi denk düşünce, geri dönüşler de hız kazandı. İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Kütahya ve Adana’dan Batman’a dönüşlerin hızlandığını belirten otobüs firması yetkileri: “Gelişlerde ciddi bir hareketlilik var. Ramazan bayramı ile seçim için batı illerinden gelen yolcu sayısında artış dikkat çekiyor. Gidişler ise henüz yok. 12-13 Haziran tarihleri arasında gidişler için yer talebinden bulunanlar var. Ancak gelişlerde yolcu sayısı oldukça fazla. Yer bulamayanlar Diyarbakır’a bilet kesmek zorunda kalıyor” dediler.

BİLET ÜCRETLERİNDE ARTIŞ
Bayram hareketliliğiyle birlikte bilet fiyatlarında da artış oldu. Batman-İstanbul 150, Bursa-Batman 150, Batman-İzmir 150, Batman-Uşak 140, Batman-Adana yolcu bileti 150 TL’den alıcı buluyor.  Hem bayram hem de seçim için batıdan gelen yolcu sayısında artışın her geçen gün yaşandığına işaret eden otobüs firması yetkilileri şunları söylediler: “Gelişler artınca şimdiden ek seferlere hazırlık yapan bazı firmalar var. Yolcular erkenden yer ayırmalı. Biletlerdeki artışta yakıtın artmasından kaynaklanıyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim