** Batmanlılar, KOSGEB’in açtığı girişimcilik kurslarına ilgi gösteriyor. 2017 yılının ilk 4 ayında 1400 kişiye eğitim verildi. KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan: “Hedefimiz yılsonuna kadar 2 bin kişiye girişimcilik eğitimi vermek” dedi.

EĞİTİMLERE İLGİ BÜYÜK
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) Batman İl Müdürlüğü, yılın ilk dört ayında 1400 kişiye girişimcilik eğitimi verdi. Hedeflerinin 2 bin kişiye ulaşmak olduğunu belirten KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan: “Eğitimlerimiz ilgi görüyor. 2017’nin ilk dört ayında 1400 kişiye girişimcilik eğitimi verildi. 400 kişinin Ağustos ayına kadar eğitimi devam edecek. 1000 kişi ise sertifikalarını aldı. Hedefimiz, yılsonuna kadar iki bin kişiye girişimcilik eğitimi vermek. Batmanlılar, üretken ve girişimci. Eğitimlere başvurmak isteyenlerin web sitemiz üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor” dedi.

80 GİRİŞİMCİ KENDİ İŞİNİ KURDU
Girişimcilik eğitimi sertifikası alan 1000 kişiden 80’inin kendi işini kurduğunu da kaydeden Müdür Arıkan, şöyle devam etti: “Eğitim alıp, sertifika verdiğimiz 80 kişi KOSGEB desteğiyle kendi işini kurdu. Bunlardan 25’i kadın girişimciler. Genelde lokanta, giyim mağazası, tuhafiye, kuaförlük gibi işyerleri açıldı. Bu ay ki kurul toplantımızda 30 kişiye daha destek vereceğiz. Hedefimiz bu yıl içinde sertifikalı 300 girişimciye destek vermek.”

SON GÜN; 2 HAZİRAN
Faizsiz kredi desteği hakkı kazanan 968 kişiden 600’üne ödemelerinin yapıldığını da ifade eden Arıkan: “Faizsiz kredi kullandırma süresi 2 Haziran’a kadar uzatıldı. Bankalarla yaşanan sorunlar nedeniyle bu süre işletmeler için uzatıldı. Batman’da 368 kişi bu tarih dolmadan bu fırsattan faydalanmalarını ümit ediyoruz. Şu ana kadar 600 işletmeye 13 Milyon lira ödeme yapıldı. Ayrıca 110 KOBİ’ye de 2 Milyon TL ödeme yapıldı” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim