**Ak Parti’nin seçim lokali açılışına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Batmanlıların geçmişin politikalarından çektiğini belirterek; “Batmanlılar bir sağdan, bir soldan dayak yedi. Batmanlı çocuklar artık dağa değil, kitap alıp okula gitsinler” dedi.

VALİLİK VE ADALET SARAYINA ZİYARET
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ak Parti seçim lokalinin açılışında partililere hitap ederken, Batmanlıların geçmişin politikalarından çektiğini söyledi. Batman Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret eden Bakan Gül, Adalet Sarayı ziyaretinde de Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede ve Batman Barosu Başkanı avukat Abdulhamit Çakan’la bir süre görüştü. Daha sonra beraberinde Milletvekili Ziver Özdemir, Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin ve Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ile birlikte seçim lokalinin açılışına katılan Bakan Gül, kalabalık kitleye seslendi.

“ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETECEĞİZ”
Türkiye’de istikrar ve huzurun adresinin Ak Parti olduğunu belirten Bakan Gül: “Ak Parti’ye oy vermeyip, başka partilere oy vermeyi düşünen kardeşlerimiz için söylüyorum; diğer partiler neyi vaad ediyor? ‘Ak Parti gitsin, Recep Tayyip Erdoğan gitsin’, bundan başka bir şey demiyorlar. Batmanlılar bir sağdan, bir soldan dayak yedi. Daha önce Ak Parti yoktu, faili meçhuller vardı. İnsanlara tepeden bakan bir Devlet anlayışı vardı. Baskı vardı, asimilasyon vardı. Ak Parti geldi, emeğimizi büyüttü. Yeter mi? Özgürlükleri daha fazla genişleteceğiz. Türkiye’de istikrarın adresi ve teminatı Ak Parti’dir” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ OKUL YOLUNA GİTSİN”
Adalet Bakanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Huzuru bozanlara izin vermeyin. Biz, terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Terörle mücadele yaparken, benim vatandaşıma asla zarar verilmeyecek. Biz, kim ülkenin huzurunu bozuyorsa onlarla mücadele edeceğiz. Biz istiyoruz ki Batmanlı çocuklarımız dağ yoluna değil, okul yoluna gitsinler. Ellerine kitap alarak okula gitsinler istiyoruz. Biz o yavrularımıza o gençlerimize güzel gün gelecek vermek için siyaset yapıyoruz. Başkaları okulu değil dağı adres gösteriyor. Çocuklarımızı uyuşturucu, kaçakçılıktan, kötü alışkanlıklardan ve silahla değil, okula ulaşmasını sağlamak için 31 Mart’ta Ak Parti’ye en güçle desteği vermeye hazır mıyız? Terörle diz çöktürmeye, istikrarsızlıkla diz çöktürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi derdimiz, bir particilik değil memleket meselesidir.” Konuşmanın ardından Bakan Gül ve beraberindekiler, lokalin açılışını gerçekleştirdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim