“KARDEŞÇE BİR ARADAYIZ”
Karpuzlu köyünde Sekvan Petrol Akaryakıt istasyonu sahibi Ali Evgün ile Petrol mahallesinde market işleten 28 yaşındaki Özcan Temel’in cinayete kurban gitmesinin ardından Batman Çağdaş, sokağın nabzını tuttu. Kahve ve kafelerde halen olayı konuşan bazı yurttaşlar; “İki olay da bize 90’lı yılları hatırlattı. Ancak o karanlık günlerin bir daha gelmesini istemiyoruz. Herkesin fikir ve düşüncelerine saygılıyız. Kahvelerde kardeşçe bir arada oturuyoruz. Birer gün arayla iki kişinin ölümü elbette bizi endişelendirdi. Bu olayların son bulmasını istiyoruz” dediler.
“SABAHLARA KADAR GEZİYORUZ”
Çözüm süreciyle birlikte Batman’daki normalleşmenin kentin önünü açtığını söyleyen bazı vatandaşlar, şöyle devam etti; “Batman Güneydoğu’nun güvenli kentlerinden biri oldu. Suriyeli ve Afganların yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak için İzmir, Denizli ve İstanbul’dan marka firmaların yatırım yapması normalleşmeyi gösteriyoruz. Sabahlara kadar kentin cadde ve sokaklarını gezebiliyoruz. Bu ortamın bozulmamasını istiyoruz. Cinayetlerin aydınlatılması toplumu daha da rahatlatacaktır.”
selam belcikadan.uzuntu icnde izliyorum batmanimi.uzuntum boyle olaylarin olmasidir.cunku batmanimin insanlari akli eren herkes biliyorki,butur olaylarin bugunde yarinda olacagi.ama sukunet ile sabir icinde kotu hic bir seye kanmadan,kardesligini surduren bir toplumdur batman ve halki.dilerimbenzin istasyonu ve marketci vatandasimizin cinayetler aydinlanir,ve bu iki gun icinde yasanan politik olaylarda,duyum olarak, hos olmayan olaylarin son bulmasi,batmanli, gurbetci olarak,son bulur insallah