**İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Batmanlı Merve Nur Uçar’ın, mezuniyet törenindeki konuşması Türkiye’nin gündemine oturdu. Uçar’ın, “Yeni Aziz Sancar’lar olacağız. Rasim Özdenören’in deyimiyle hem bu deveyi güdecek, hem bu diyarda kalacağız” sözleriyle ayakta alkışlandı. Genç doktor, ulusal medyanın yanı sıra sosyal medyada gündem oldu.

BATMANLI MERVE’NİN BAŞARISI
2016 Yılında Batman Fen Lisesi’ni birincilik ile tamamladıktan sonra Türkiye’nin en prestijli Tıp Fakültelerinden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ne birincilik ile giren Merve Nur Uçar, 6 yıllık Tıp eğitimini de birincilikle tamamlayarak büyük başarıya imza attı. Önceki gün mezuniyet töreninde dönem birincisi olarak kürsüye çıkan Batmanlı genç doktor Uçar, konuşmasıyla da Türkiye’nin gündemine oturdu. Konuşmasının bir bölümünde yazar Rasim Özdenören’e atıfta bulunan Uçar’ın açıklamaları takdir gördü.

“DEVE DE BİZİM DİYAR DA…”
Törende kalabalık topluluğa hitap eden Batmanlı doktor Uçar; “Büyük hayallerle geldiği fakültede babam ile birlikte kayıt yaptırdığımda işlemleri yapan hanımefendi, ‘Tebrik ederim Merve okula birinci olarak yerleştin. Ama önemli olan birinci olarak yerleşmek değil, birinci bitirebilmek. O da çok zor’ demişti. Babam da ‘önemli olan birincilik değil mesleğini iyi yapan bir hekim olsun, kızıma güveniyorum’ demişti. Hikayem böyle başlamıştı. Aynı okuldan mezun olmanın gururuyla yetinmeyip yeni Aziz Sancar’lar olacağız. Şu an yurtdışında var olan imkanları ülkemize kazandıracağız. İlim yolunda var gücümüzle çalışacağız. Rasim Özdenören’in deyimiyle, hem bu deveyi güdecek, hem bu diyarda kalacağız. Çünkü devede bizim diyar da” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim