**AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıda TPIC’in alacağı eleman sınavını da masaya yatırdı. Güneştekin: “TPIC’ten isteğimiz Batmanlı işsizlere öncelik tanıması” dedi.

“İŞSİZ İNSANIMIZ FAZLA”
500 Eleman alımına hazırlanan TPIC, 15 bin işsizin müracaatını değerlendirirken, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, eleman alımında Batmanlıların değerlendirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bölgede en büyük sahayı Batman’da açmaya hazırlanan TPIC Batman Ofisi’nin son haftalarda işsizlerin müracaat rekoruyla karşılaştığını belirten İl Başkanı Güneştekin: “Bu müracaatlar işsizimizin bir hayli fazla olduğunu gösteriyor. Bu nedenle TPIC'in eleman alımı sınavında mutlaka Batmanlı işsizleri değerlendirmesi gerektiğini söylüyoruz. Konuyu geçen hafta Ankara'daki üst düzey yetkililere de ilettik” diye konuştu.

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”
İl Başkanı Güneştekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son aylarda yüzlerce işsizimizin umut bağladığı TPIC eleman alımı için konunun takipçisiyiz. Gerek İlçe Başkanlarımız gerekse de yönetim kurulu üyelerimizin bu konudaki önerilerini de değerlendiriyoruz. Her Çarşamba günleri il binasında düzenlediğimiz toplantıda şehrimizin gündemindeki sorunları masaya yatırıyoruz. Son günlerde gündemde olan TPIC eleman alımı konusunda da hassasiyetimiz var. Bu nedenle önümüzdeki günlerde eleman alımını hızlandıracak olan TPIC’in değerlendirmede mutlaka Batmanlı işsizlere öncelik tanımalıdır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim