**Yaklaşık 30 yıldır İstanbul’da yaşayan Batmanlı söz yazarı ve bestekar Cemal Onay’ın, ‘İstanbul’ adlı eserini Lübnanlı ünlü ses sanatçısı Yara Korkomaz okudu. ‘Mühür’ şarkısıyla Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde adından söz ettiren sanatçı Korkomaz’ın klibi de önümüzdeki hafta yayınlanacak

BATMANLI BESTEKARIN BAŞARISI
Müzik kariyerine 2016 yılında başlayan ve kısa sürede Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden milyonlarca takipçi alan Lübnanlı Yara Korkomaz’a yeni eserini Batmanlı bestekar Cemal Onay verdi. Yaklaşık 30 yıldır İstanbul’da yaşayan söz yazarı ve bestekar Onay’ın ‘İstanbul’ adlı eseri Arapça’ya çevrildi. Armoni Müzik ile ortak girdikleri proje sonunda ünlü sanatçıya beste vermenin mutluluğunu yaşadığını belirten bestekar Onay; “Yara Korkomaz, Lübnan’ın starlarından ve büyük bir sanatçı. İstanbul eserimizi okuması bizim için mutluluk oldu. Armoni Müzik ile birlikte yaptığımız projeye Kültür Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Kültür A.Ş. de destek verdi. Bu çalışmayla yabancı bir starın yorumuyla İstanbul’u bir kez daha dünyaya tanıtmış olacağız. Bunun da ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesi büyük bir proje hep hayalimizdi. Bunu ekip olarak başardık” dedi.

TÜM MÜZİK PLATFORMLARINDA YER ALACAK
Bestekar Onay şöyle devam etti; “Klip çalışmalarımız da son aşamaya geldi. Klipte Lübnan ve İstanbul’dan görüntüler yer alacak. Stüdyo okumalarını Lübnan’da ünlü müzik adamı BY JOE  yaptırdı. Türkiye’de ise aranje ve düzenlemelerini Hüseyin Araboglu yaptı. Klip de önümüzdeki hafta yayınlanacak. Korkomaz’ın ‘İstanbul’ şarkısı, nedt.müzik başta olmak üzere tüm dijital platformlarda aynı anda yer alacak.” Önceki yıllarda Batman’ın tanıtımı için eser yapan Onay; “1995 yılında da Batman’ın tanıtımı için şarkı yapmıştık. O dönemlerde tüm radyolarda bu eserimiz yayınlaşmıştı. Batman Petrolspor için şampiyon olduğu zamanda şampiyonluk şarkısı hazırlamıştık” diye konuştu. Öte yandan uzun yıllardır İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Onay, daha önce İzzet Yıldızhan, Kıvırcık Ali, Seyfi Doğanay, Ankaralı Turgut, Seher Dilovan ve Gültekin Gönülaçar gibi sanatçılara da beste vermişti. (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim