İLK VALİ PERÇİNLER, ÇAĞDAŞ’I ANLATTI
Batman'ın ilk Valisi Tuncer Perçinler başta olmak üzere Batman'ın eski Valileri, petrol şehrinin ilk günlük gazetesinin 37. yıldönümünü kutlarken, yerel medyanın eski günlerine de nostalji yaptı. Batman'ın ‘İl’ oluşunda Çağdaş'ın büyük katkı olduğunu ifade eden ilk Vali Perçinler: “Ağrı'dan sonra Valilik görevinde ikinci görev yerim Batman'dı. O zamanlar bırakın interneti, bilgisayarlar bile yoktu. Hemen her şeyi gazeteden öğreniyorduk. Batman’ın ilçe, belde ve köylerindeki sorunların çözümünde Batman Çağdaş'ın katkısı vardı. Masamızdan Batman Çağdaş eksik olmazdı. Hiç unutmuyorum; 1991 yılındaki TPAO'daki Beyaz Saray binasında Batman Çağdaş güzel bir etkinlik düzenlemişti. O dönemin ilk yöneticileri Çağdaş'ın etkinliğinde bir aile ortamındaydı. Gazeteyi bugünlere getirenleri yürekten kutluyorum, nice yıllar diliyorum. Batman'ın aydınlatılmasında Çağdaş üzerine düşen sorumluluğu yapacağına inanıyorum” dedi.

ŞANAL: “40 YILA DAMGASINI
VURAN BİR GAZETE”
1992 ila 1993 Yılları arasında Batman Valiliği yaptıktan sonra Niğde, Sinop, Tekirdağ ve Hatay Valiliklerini de yapan emekli Vali Zeki Şanal, Batman Çağdaş’ın, bölgede 40 yıla damgasını vuran önemli bir gazete olduğunu ifade etti. Batman Çağdaş Gazetesi yazı ailesini 37’inci yayın yılında kutlayan Vali Şanal, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Genç dinamik Batman’ımızın aynı özellikte basın ailesinin yaklaşık 40 yılına damga vurmuş, kısa da olsa birlikte çalıştığımız Batman Çağdaş Gazetesi ile gazeteyle özdeşleşen Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan ve ekibini yürekten kutluyor ve özgün yapısı ve anlayışıyla Batman Çağdaş ile tüm çalışanlarına nice sağlıklı, başarılı ve mutlu yıllar diliyorum. Bilindiği gibi demokratik ülkelerde çağdaş yönetimlerin temel özelliklerinden biri de yazılı ve görsel basın ile gerçekleştirilen işbirliği sonucu kamu hizmetlerinin sorun ve çözümlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi ve böylece basın ve medyanın yönetime katılması ve katkı sağlamsıdır. Bu bağlamda Batman Çağdaş Gazetesi üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerel düzeyde yerine getirmede başarılı olmuş, hatta ulusal medyaya da yereli aktarmada kaynak olarak örnek bir başarı göstermiştir. Başarı ve iyi dileklerimle saygılar sunuyorum.”

KOÇAKLAR: “ANLAMLI YILLARDI”                                
Emekli Vali ve Danıştay üyesi olan Batman’ın eski Valilerinden M. Temel Koçaklar, 1998 ila 2000 yılları arasında görev yaptığı Batman’ın öncü gazetesi Çağdaş’ı, 37’inci yıldönümünde unutmadı. Koçaklar, şunları kaydetti: “2 Mart 1984’ten bu yana geçen 37 yılda, günlük olarak yerel haberlerle, Yurt içindeki ve Yurt dışındaki Batmanlı okuyucularının haber kaynağı olarak saygınlığını ve güvenilirliğini kazanan ve bunu özenle koruyan; bu günlere kadar toplumsal değerlere sahip çıkarak ilke edindiği, bağımsız ve tarafsız yayıncılık anlayışını sürdüren, bundan sonra da bağımsız ve tarafsız yayın anlayışını sürdüreceğine olan inancımızla, günlük olarak yayınlanan "Batman Çağdaş’a” bundan sonraki yayın hayatında da üstün başarılar dilerim. 1998-2000 Yılları arasında “Vatandaşlarımıza hizmeti esas alarak” görev yaptığımız Batman’da; vatandaşlarımızın haber edinme kaynağı olarak, Sizlerle birlikte görev yapmanın onuru ile hep birlikte unutulmaz anılar yaşadığımız anlamlı yıllardı. Yıllar su gibi akıp geçiyor. Geriye kalan hoş bir seda. Geriye baktığımızda beraberimizde taşıdığımız sıcak dostluklar ve hatıralar. Dileğim, dostlukların hep yaşamasıdır. Geride bıraktığımız 37 yıldan bu yana zaman, zaman Batman haberlerini bizlere de sürekli olarak ulaştıran Batman Çağdaş Gazetesi yöneticilerine de bu vesileyle çok teşekkürler ederim. Yayın hayatına başladığı 37 yıl öncesinden, günümüz basın-yayın ve gazetecilikteki teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek, bugünlere kendisini sürekli olarak yenileyerek ulaşan Batman Çağdaş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni sayın Arif Arslan ve gazete yöneticilerini de başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle tebrik ederim. Batman Çağdaş Gazetesi'nin kuruluş ve yayın hayatına başlayışının yeni bir yıldönümü  nedeniyle gazetenizin yayına hazırlanmasında özveri anlayışı ile çalışan ve emeği geçen deneyimli ve birikimli tüm çalışanlarınızı  kutlarım. Bu vesile ile, en iyi dileklerimi selam, saygı ve sevgilerimi iletirim.”

İMGA: “BATMAN ÇAĞDAŞ İLKELİ BİR GAZETE”
Batman’da 3 yıl süreyle görev yapan emekli Vali Haluk İmga, Çağdaş’ın 37 yıldır yayın hayatını sürdürmesinin takdire şayan olduğunu ifade etti. İmga, Batman’ı ve Çağdaş’ı şöyle değerlendirdi: “Batman Çağdaş Gazetesi'nin, yayın hayatında 36. Yılını doldurduğunu öğrendiğim zaman, Batman'da görev yaptığım üç yıllık süre, belleğimde bir film şeridi gibi aktı. Bu süre içinde sevinç ya da üzüntü veren nice olay yaşamıştık. Bu olayların okura, kamuoyuna yansıtılmasında Batman Çağdaş'ın ilkeli, sağduyulu ve dinamik yaklaşımı hep dikkatimizi çekmiştir. Bu yaklaşım, hiç kuşkusuz Arif Arslan ve kadrosundaki tüm arkadaşlarının yayın anlayışından kaynaklanmaktadır. Ülkemizde bir bölge gazetesinin 36 yıl yayınlanması, takdirle karşılanacak bir olgudur. Arif Arslan kardeşime ve değerli çalışma arkadaşlarına, Batman Çağdaş'la nice başarılı yayın yılları temenni ediyor, bu vesîleyle İdlib'de şehit olan Cuma Bağatur evlâdımıza Allah'tan rahmet diliyorum.”

Editör: TE Bilişim