Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, kentte bir ilke imza atarak ‘Batman Nostaljisi-1’ etkinliği gerçekleştirdi. Eski ve yeni kuşağın buluştuğu etkinlikte konuşan Vali Hulusi Şahin: “İnsanlar gelirler ve geçerler, fotoğraflarda gördük. Fakat eserler yaşıyor. İnsana yatırım yapmak gerek” dedi.

CEMİYET’TEN NOSTALJİ YOLCULUĞU
Şehrin ilk gazeteciler cemiyeti konumundaki Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, hafta sonu ‘Batman Nostaljisi-1’ etkinliği gerçekleştirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonundaki etkinliğe Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Ramazan Fani, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve iş dünyasından isimler katıldı. Batman’ın 70 yıllık ‘il’ oluş süreci ile eski kurum müdürleri ile kentin dününde yer alan ilk simaların konuştuğu etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Programda ilk sözü alan Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan: “Kentin dününe ışık tutmak ve şehirde kent kültürünü oluşturma adına önemli bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliklerin devamı gelecek. Programa katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

VALİ: “ESERLER YAŞIYOR”
Nostalji etkinliğinde konuşan Vali Hulusi Şahin: “Bu güzel fikirden ötürü ve gerçeklemesini sağlayan Gazeteciler Cemiyeti ile kıymetli Başkanına teşekkür ediyorum. İnsanlar gelirler, geçerler. Fotoğraflarda bunu gördük. Aydın Arslan Valimiz, Batman’ın son kaymakamıydı. Çok değerli bir büyüğümüz ve meslektaşımızdı. Şu anda aramızda yok, o resmilerdeki pek çok ağabeyimiz de aramızda yok. Fakat hizmetler ve eserler yaşıyor. Eserler bırakmak, insana katkı sağlamak lazım. İnsana yatırım yapmak lazım. O zaman kalırsınız ve eserinizle yaşarsınız. Kendiniz gitseniz bile eseriniz sizi yaşatır. Emekleriyle, hizmetleriyle yaşıyorlar. Şehrimize katkılarıyla 17 haneli bir köyden 50 senede koca bir şehre taşıdılar. Hem de bölge şehirlerine baktığımız zaman çok da başarılı taşıdılar. Tahmin ediyorum nostalji buluşmaları daha da etkili olacak” dedi.

“ŞEHRİN GELİŞİMİNİ ENGELLEDİLER”
90’lardaki terör olayları nedeniyle Batman’ın gelişiminin engellendiğine de işaret eden Vali Şahin, şöyle devam etti: “İlçe sonrası Batman o kadar hızlı bir büyüme sağlıyor ki kendi bağlı olduğu ili 3’e katlıyor. 1990’da vilayet oluyor. 1990’da vilayet olduğunda normalde vilayet olan ilçeler hızlı bir şekilde büyürler. Fakat ilginçtir Batman il olduğunda o gelişim trendi duruyor. Durmuyorsa da çok yavaşlıyor. 90’da ne oldu? 1990’da gelişimi önleyen terör. 1990’lı yıllarda terör bu ile o kadar kötülük etmiş ki, terör örgütlerin hesaplaşma meydanı haline gelen Batman’a 10 yıl kaybettirmemiş, alanında bölgenin Gaziantep olmasını da elinin tersiyle maalesef itmiş. Bugünlerde kaybedilen şansı yeniden elde etmeye çalışıyoruz.”

BATMAN’I ANLATTILAR
Daha sonra etkinliğin konukları Mehmet Ertuğrul (Milli Eğitim Eski Müdürü),  Abdulkadir Tatar (Bayındırlık Eski Müdürü), Ahmet Eke, (Köy Hizmetleri Eski Müdürü), Dr. Hasan Tanrıseven (Eski Gazeteci-Giresun Vali Yrd.), Ömer Faruk Kayhan (İlk Eczacı), Şevket Çelebi (İlk Kırtasiyeci), Fahri Balcı (İlk Bakkal), Fikret Gündüz (DDY Garı ilk büfecisi), Ramazan Başaran (Kore Savaşı Anısı) ve Kerim usta (ilk sanayi sitesi esnafı) şehrin dününe dair anılarını anlattılar. Konukların, “Tam da unutulduk derken yeniden hatırlanmak çok güzel” ifadeleri ise etkinlikte duygulu anlar oluşturdu.

Editör: TE Bilişim