**Bağlar, Cudi ve Pazaryeri mahallerinin doğalgaza kavuştuğunu belirten Yardımcı; “Pazaryeri’nden Bağlar’a, Korık’ten Cudi’ye kadar şehrin dört bir yanına doğalgaz verdik. Önümüzdeki sene doğalgazsız mahalle kalmayacak” dedi.

DOĞALGAZ HER YERDE

3 Yıl gibi kısa bire sürede Batman’ın merkezi mahallerinin yanı sıra kenar semtlere de uzanan SİBADAŞ, kentin dört bir yanını gazladı. Abone sayısının 30 bini bulduğu Batman’da, Pazaryeri’nde doğalgaz şebeke çalışmalarının tamamlandığını belirten SİBADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı; “Bu mahalleye komşu olan Bağlar Mahallesinin yarısı da doğalgazla buluştu. Pazaryeri Mahallesiyle birlikte Bağlar da bu kış doğalgaz kullanacak. Diğer mahalleleri de doğalgaz şebekesi kapsamına almayı planlıyoruz” dedi. 


HEDEF RAMAN VE SAĞLIK

Doğalgaz şebeke çalışmalarının Raman ve Sağlık mahallelerinde devam ettiğini söyleyen Yardımcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ziya Gökalp mahallesinin tamamı doğalgaza kavuştu. Bu mahallemize komşu olan Sağlık semtini de bu kış doğalgaza kavuşturabilmenin çabası içindeyiz. Şimdi de sırada Şafak mahallesi var. Korık ile Cudi Mahallesinin bir bölümünü doğalgazla buluşturduk. Hedefimiz Batman’ın, dört bir yanına doğalgazı ulaştırmaktır.”



ŞEHİRDE KİRLİLİK AZALDI

Doğalgazın merkezi semtler ile bazı kenar mahallelere ulaşmasıyla birlikte şehir merkezinde kirliliğin azaldığına işaret eden Yardımcı; “Son 3 yıldır Batman doğalgaza kavuşunca Sonbahar ve kış mevsiminde yaşanan hava kirliliğinde büyük bir düşüş oldu. Şirinevler Mahallesine de doğalgaz verildi. Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm programında yer aldığından henüz bu semtimizde doğalgaz şebeke çalışması yapılmadı. Önümüzdeki senenin programına Cumhuriyet Mahallesini de almayı planlıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim