**İl Özel İdaresi’nin 2020 bütçesi, geçen yıla oranla yüzde 10 artarak 130 Milyon TL oldu. Bütçenin yüzde 46’sının kırsaldaki yatırımlara ayrıldığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş: “Toplantılarda destek sunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bütçenin en sağlıklı şekilde kullanılması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

OYBİRLİĞİ İLE MECLİS’TEN GEÇTİ
Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin 2020 bütçesi, son toplantıda İl Genel Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Özel İdare’nin bütçesi geçen yıla göre yüzde 10 artarak 130 Milyon TL oldu. İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş yönetiminde toplanan Ak Partili ve HDP’li 22 üye, 2020 onaylı. Meclis üyelerine teşekkür eden Meclis Başkanı Akbaş: “Özellikle iki grubun temsilcilerine ve bütçeye destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İnşallah bizler de Encümen arkadaşlarımızla beraber 2020 yıl içerisinde 130 Milyonluk bütçeyi en iyi şekilde kullanmaları için çaba sarf edeceğiz. Bu bütçenin yüzde 46’sı köyler için yatırıma gidecek. Yüzde 21’i ise diğer kurumların giderlerini karşılayacak. Şeffaf ve açık bir bütçe dağılımı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca çalışmalarımıza destek veren sayın Vali Hulusi Şahin ve Özel İdare’ye 4.158 ton asfaltın hibe edilmesine büyük katkısı olan sayın Milletvekili Ziver Özdemir’e teşekkür ediyoruz” dedi.

“BELEDİYE GİBİ ÇALIŞIYORUZ”
Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mehmet Şah Yiğit ise 2020 bütçesini onaylayan İl Genel Meclis üyelerine teşekkür ederek: “İl Genel Meclis üyelerinin hassas ve değerli çalışmaları için kurumum adına teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi, son zamanlarda taşranın bir belediyesi olarak çalışmalarını yürütmektedir. Yol, su, kanalizasyon, köy içi parke, çöp toplama, vidanjör, cenaze taşıma yani bir belediye de ne varsa kurumuzda bu çalışmaları yapmaktadır. 2020 bütçemiz değerli meclis üyelerinin katkılarıyla 130 Milyon olarak gerçekleşti, hayırlı olsun. Bu oluşan bütçeden 60-65 Milyonu kırsal yatırıma ayrıldığını görmekteyiz. Bu durum bizi sevindiriyor. Bizim öz kaynaklarımızın 130 Milyon, Köy-Des’in, Milli Eğitim, Sağlık İl Müdürlüğü ve diğer kurumların yatırımları da bizim bütçemizle ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunları baz alındığı zaman harcamalarımız katlanıyor” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim