PERÇİNLER; “BATMAN, İL’İ HAK ETMİŞTİ”
Dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın 15 Ağustos 1990 tarihinde beraberinde Batman’a getirdiği ilk Vali Tuncer Perçinler idi. Ağrı’dan sonra ikinci Valiliği Batman’da yapan Tuncer Perçinler, 8 ay süreyle görev yaptı. Petrol şehri Batman’ın ‘İl’i hak eden bir kent olduğuna işaret eden ilk Vali Perçinler; “İlçe döneminde de Batman, her yönüyle Siirt’ten daha çok gelişim gösteren bir kentti. İl’in ilk yıllarında sıkıntılarımız vardı. 7-8 Teşkilat bir binaydı. Siirt’ten bize gönderilen ve kullanılmayan Köy Hizmetleri’nin arızalı araç-gereçleriyle zor durumda kalmıştık. TPAO’nun desteğiyle İl’in altyapı hizmetlerini gerçekleştirdik. Eski Batman ile şimdi ki Batman arasında büyük bir değişim var” dedi.

ŞANAL; “BATMAN’A NİCE YILLAR”
1992 Yılının Şubat ayında Batman’ın 3’üncü Valisi olarak görev yapan Zeki Şanal, petrol şehrinin 31’nci yıldönümünde Batman Çağdaş’a mesaj gönderdi. Batman’ın yanı sıra Niğde, Tekirdağ, Sinop ve Hatay Valiliklerini de yapan Şanal, “Çok sevdiğim değerli Batmanlı hemşehrilerime sağlık, mutluluk ve hayırlar diliyorum. Batman’a nice 31’nci yıllar diliyorum. Çok sevdiğim şehir Batman’ı da pandemi sonrası görmek istiyorum.” Vali Şanal, 1993’ün Ekim ayında ise Batman’dan Niğde’ye atanmıştı.

KOÇAKLAR: “KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR”
1998 ila 2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Temel Koçaklar da Batman’ın 31’nci il oluşunun yıldönümünü kutladı. Koçaklar, Batman’ın her geçen yıl büyüdüğüne işaret etti. Koçaklar, şunları kaydetti: “Batmanlı hemşehrilerimin geçmiş Ramazan bayramını içtenlikle kutluyorum. 2000’li Yıllardan sonra Batman hızla büyüdü, gelişti. Hiç unutmadığım anılardan biri de eski Başkan  Atalay ile birlikte Petrolspor’u şimdi ki Süper ligin kapısına kadar getirmiştik. Diyarbakırspor’la deplasmanda oynadığımız maçta son dakikalarda kalemizde bir gol görmemek için kalbimiz küt küt atmıştı. Aldığımız beraberlikle Antalya’da Süper ligin kapısından dönmüştük. Batman’ın bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim