* 2006 Yılında Özel İdare'nin hangarlarında 150 personelle tekstil sektörünün ilk ayağını Batman ile buluşturan iş adamı Salih Güneştekin: “Tekstilin bugünlere geleceğini biliyorduk. İlk etapta kazanmadık ama kazanan Batman oldu. Seçimden sonra bu sektörde kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

SEÇİMDEN SONRA TEKSTİL SEKTÖRÜNDE 
Dönemin Valisi merhum Recep Kızılcık’ın girişimiyle İstanbullu firma Hey Tekstil ile birlikte 2006 yılında Batman’ı tekstil sektörüyle buluşan Güneştekin firması, aradan geçen 12 yıl süreyle birlikte kentin adının tekstille söz edilmesinin sevincini yaşıyor. Güneştekin firması Yönetim Kurulu Başkanı Salih Güneştekin, Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metre karelik alanda tekrar tekstilde seçimden sonra üretime başlayacaklarını ifade etti. Yurt dışına ürün ihracatını yapan marka bazı firmalarla görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Güneştekin: “2006 Yılında tekstile Özel İdare’nin hangarlarında başladık. 150 personelle tekstilin ilk temellerini attık. Bizden sonra marka firmalarında da bu sektöre burada yönelmeleri bizi ne kadar isabetli bir yatırıma yönelttiğini gördük. Şimdi de seçim sonrası bu yatırıma yönelmek istiyoruz” diye konuştu.

“MARKA FİRMALARLA GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”
İş adamı Güneştekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel seçimlerin ardından OSB'deki yerimizde tekstile kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.Şu anda tesisi açmadık. Marka firmalarla görüşmelirimiz devam ediyor.  Bu çalışmalar ancak seçim sonrası biter. Daha çok inşaat sektöründe olan bir firmayız ama 12 yıl önce başladığımız tekstilin önemli bir ayağını daha memleketimizde hayata geçirmek istiyoruz. Batman'a getirdiğimiz bu yatırımdan nereden bakarsanız bakın 20 bin kişi ekmek kazanıyor. Bu alanda şehrimize faydalı olduğumuza inanıyoruz. İstanbul ve yurt dışında görüşme halinde olduğumuz marka firmalarla anlaşmak üzereyiz. Batman'da tekstili yeniden canlandırmak istiyoruz. Seçim öncesi henüz bir çalışma içinde değiliz. Tamamen seçim sonrası bu sektöre yöneleceğiz. Batman tekstile ideal bir şehir. Neden bu şehir tekstilin başkenti olan Denizli ile yarışmasın.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim