**Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. İl Başkanı Gür; “Seçimler zamanında yani önümüzdeki yılın Haziran’ında yapılacak. Ak Parti iktidarı döneminde Batman’a çok ciddi yatırımlar kazandırıldı. Yeni yatırımları kazandırmaya da devam edeceğiz” dedi.

**Daha sonra söz alan Milletvekili Özdemir ise; “Batman’a kazandırmak istediğimiz tüm projeleri yakından takip ediyoruz. 500 Yataklı hastane, İluh projesi ve şehre ivme kazandıracak diğer projeleri titizlikle takip ediyoruz. Bazı projelerimiz ne yazık ki bürokrasiye takılıyor” diye konuştu.

“SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAK”
Ak Parti İl Başkanlığı, gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Bozooğulları Otel’de düzenlenen toplantıya Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Akif Gür, Başkan Yardımcısı Kadir Şeker, Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy ve Gençlik Kolları Başkanı Yasin Aslan katıldı. Toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı Gür, pandemiye rağmen Batman’ın yatırımlarla buluştuğunu belirterek; “Bırakın 20 yılı, son 3 yılda bile Batman’a çok ciddi yatırımlar yapıldı. Organize Sanayi Bölgesinde 4 bin civarındaki istihdam, 11 bine yaklaştı. Tekstil sektöründe 18 binlerden 40 binlere ulaşan bir istihdama kavuştuk. Sadece istihdama değil çevre-şehircilik anlamında 50 yıldır kangren olan her seçimde siyasetçilerin vaadi olan İluh deresi sorununu da çözmek için elimizi taşın altına koyduk. Batman’ı her alanda geleceğe hazırlıyoruz. Şehrimizin hak ettiği yatırımlarla buluşması için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

“HASTANEDE 2 AYDA SÜRECİN
TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ”
Gündemdeki 500 yataklı hastaneyle ilgili son süreci değerlendiren Milletvekili Özdemir; “Yaşanan küresel sorunlar takip ettiğimiz bazı projelerimizi de etkiledi. Özellikle sağlık alanında hepimizin takip ettiği 500 yataklı şehir hastanesi projemiz vardı. Hastane yatırımını 2020’de programa almıştık. 2021’in sonuna doğru temel atılmasını bekliyorduk ama süreç öyle bir şeye evrildi ki bürokratik işlemler, proje süreci, pandemi süreciyle birlikte süreç gecikti. Müteahhitlerin itiraz süreçleri, kurumun karar verme aşaması derken süreç yine uzadı. Son süreçte müteahhit yer teslimini bile almıştı. Ancak bir süre sonra fiyat dengesizliğinden dolayı işten feragat etti. Tabi bu sadece Batman’da olmadı, birçok yerde aynı durum oldu. 10 Civarında yatırım süreçten etkilendi. Fiyatlar şu anda güncelleniyor, yakından takip ediyoruz. 1 Ay içerisinde ihale süreci yeniden olacak. Ümit ediyoruz ki 2 ayda hastane için ilk kazma vurulur” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim