*Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, yörede birçok üreticinin ‘lavanta’ ekimine yöneldiğini söyledi ve ekledi: “İkiköprü beldesinde çiftçimizin ektiği lavantanın semeresini aldık. Şimdi de çok sayıda çiftçimiz bu ürüne yöneldi.”

LAVANTALAR ÇİÇEK AÇTI
“Batman’da olmaz” denilen bir güzelliği 400 dönümlük tarlasında denemek için lavanta eken Beşiri-İkiköprü’lü Yekdal Duman, geçen yıl Hollanda’ya gönderdiği bin 380 demet lavanta bitkisinden yaklaşık 10 bin TL kazanç elde etmişti. Bu yıl da hedefinin Hollanda’ya çiçek lavantayı ihraç etmek olduğunu belirten Duman; “Batman’da olmaz’ denilen bir güzelliği hayata geçirmenin sevinci içindeyiz.  Geçen yıl 400 dönümlük alanı bu yıl biraz daha genişlettik. Gelin ve damat, fotoğraf çekim mekanı için bahçemizi kullanıyor. Biz de bu tablodan mutlu oluyoruz” dedi.

“KOZMETİK ALANDA DEĞERLENDİRİLİYOR”
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, çiftçileri gelir getiri oranı yüksek ürünlere yönlendirmek amacıyla Vali Hulusi Şahin’in önerisiyle deneme amaçlı 11 yerde ekilen lavanta bahçelerine yöre çiftçisinin ilgi gösterdiğini belirtti. Aydiş, şunları kaydetti; “Batman’lı çiftçi artık tarlasına katma değeri yüksek ürünü ekiyor. Tıbbi aromatik bir bitki olan lavanta kozmetik alanda değerlendiriliyor ve alıcısı da yurtdışında olunca çiftçimiz artık bu ürüne yönelmiş durumda.” Aydiş, lavanta ekimi için çiftçilerle yeniden bir araya geleceklerini söyledi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim