** Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kani Meyve Suyu Fabrikası, Orta Afrika kıtasındaki Çad, Azerbaycan ve Pakistan’a, meyve suyu ihraç ediyor. Batman’da yetişen elmaları da Pakistan ve Ürdün’e gönderen Kani Meyve Suyu, üretimi artırmak için yurt dışından makinalar getirtecek.

GÜNDE 70 TON MEYVE İŞLİYOR
Batman il sınırındaki Yunuslar köyü çevresinde 2600 dönümlük alanda yaklaşık 1 Milyon civarında meyve fidesi ekimi yapan Fernas Şirketler Topluluğu bünyesindeki Kani Meyve Suyu, şimdi de marka ürününü yurtdışına ihraç ediyor. Gıda Bölümü Genel Müdürü Sabit Ceylan, 2600 dönümlük alanda nektarin, böğürtlen, erik, elma, armut ve kayısı fideleri ektiklerini ifade etti. Yaklaşık 1 Milyon adet civarındaki fidelerin ilk etabının meyve vermeye başladığını belirten Ceylan: “Günde 70 ton meyvenin işlendiği tesisimizde kapasite artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Yakında yurt dışından yeni makinalar gelecek” dedi.

ÜRETİMİN ÇOĞU YURT DIŞINA
Yaklaşık 5 Bin ton soğuk hava deposuna sahip Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde bu yıl Gürcistan, Pakistan ve Ürdün’e elma ihracatında bulunduklarını da kaydeden Ceylan, şöyle devam etti: “OSB’deki fabrikamızda 33 teknik eleman çalışıyor. Yurt dışından gelecek makinalarla üretimimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Kani ismi dışında Dore ve Nasu gibi yeni marka için başvuruda bulunduk. Markalaşan Kani meyve suyuna Azerbaycan ve Çad Cumhuriyetinden de ciddi talep var. Ürünlerimizi ülke çapındaki meyve suyu fuarında da tanıtıyoruz. Antalya’daki uluslar arası gıda ve içeçek fuarına Batman’daki ürünlerimizle katılacağız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim