** Denizli’nin duayen tekstilcisi Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, Batman’da tesis yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Aydınlı: “Şu an tesislerimizde 280 çalışanımız var. Yakın zamanda 600 kişi olacak. Tesis yatırımları tamamlandığında bu sayı 1.000 olacak” dedi.

İSTİHDAM 1000’E ÇIKACAK

Merkezi Denizli’de bulunan, Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Gamateks, tesis yatırımlarına devam edecek. Denizli’nin duayen tekstilcisi Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, bir dergiye verdiği röportajda Batman’dan övgüyle söz etti. Batman’la ilgili soruları yanıtlayan Aydınlı: “Şu an Batman’da 280 çalışanımız var. Yakın zamanda 600 kişi olacak, tesis yatırımları tamamlandığında bu sayı 1.000 olacak. Orada yaptığımız yatırım bölgede örnek oldu. Çünkü orada sanayi işletmeleri atölye ölçeğinde çoğunlukla. Oradaki bürokrasi bizimki gibi tesislerin çoğalmasını ve Batman’ın bir ihracat üssü olmasını çok istiyorlar. O nedenle bizi herkes sahipleniyor. İşçi kalitesi olarak aslında Batman’ın, Denizli’den bir fark yok. Yetişmiş insan gücü var. Daha önce terör nedeniyle büyük şehirlere göç etmiş ve tekstil sektöründe çalışmış insanlar memleketlerine dönmüşler. Oradaki insanlara sahip çıkmamız gerekiyor ki oradaki insanlar ülkesine sahip çıksın” dedi.

“GÜNEYDOĞU’NUN ÖNÜ AÇIK”
‘Başka sektörler de girebilir mi o bölgeye?’ sorusuna Aydınlı, şöyle yanıt veriyor: “Başka sektörler de girmeye başladı zaten. Her türlü sektör girer. Önümüzdeki yıllarda Güneydoğu’nun önü çok açık. Suriye’de savaş bittiği zaman tedarikçilik başlayacaktır orada. İnşaat sektörü girebilir mesela. İnşaat girdikten sonra peşinden çok çeşitli sektörler de girer diye düşünüyorum. Bana kalırsa serbest bölge de olabilir. Serbest bölge olursa katma değerli üretim artar.”

“KADININ SAHİP ÇIKTIĞI YER YIKILMAZ”
Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Aydınlı, ‘Batman halkıyla nasıl bir iletişiminiz var?’ sorusuna da şöyle cevap veriyor: “Orada çalışanlarımızın yüzde 50-60’ı kadın. Tekstil sektörü evdeki kadınları çalışma hayatına katmak için en uygun sektör. Başlangıçta bir kadın fabrika müdürü atamıştık. Köy köy dolaşarak kadın işçi sayımızı artırdı. Başlangıçta hiç kadın çalışanımız yokken şimdi çalışanlarımızın yaklaşık yarısı kadın. Erkekler de işe sahip çıkıyorlar ama kadınlar daha çok sahip çıkıyorlar. Kadının sahip çıktığı bir yer yıkılmaz diyorum. Bir bakıma kadınlar çalışırken sosyal yaşamları, görgüleri ve bilgileri de gelişiyor.”

“YÜKSEK TEKNOLOJİLİ
ÜRENLERE ODAKLANDIK”
Röportajında Ar-Ge’nin önemine de dikkat çeken duayen tekstilci Aydınlı: “Spor teknik tekstili konusunda şu anda hem Avrupa’da hem Türkiye’deki üreticiler arasında ciddi bir yerdeyiz. Özellikle katma değerli performans ürünleri konusunda marka çalışmalarımız da başladı. Bugün dünyada Athleisure denen bir moda kavramı var. Bu kavram günlük, sportif ama şık giyimi anlatıyor. Biz de bu trende uygun iki marka geliştirdik. Bunlardan birisi high-tech diğeri basic ürünler içeren ürün gamına sahip. Bu trend, şu an dünyada müthiş bir akım haline geldi. Biz de aslında akımın belki de lider üreticisiyiz. Performans ürünleri bazında da şu an Avrupa’daki fuarlara katılıyoruz. Teknik ürünlerimizin, teknik kumaşlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Bizim de sunum yeteneğimiz, gücümüz, pazarlamamıza verdiğimiz done artıyor. Onu da kullanmaya başladılar. Spor teknik tekstilin üretimdeki payı 2014-2015 dönemi için yüzde 5, toplam ciro içindeki payı yüzde 10, toplam karlılık içindeki payı yüzde 15’ti. Burada karlılık anlamında toplam üretime göre katlanarak hızlanan bir eğilim var. Spor teknik tekstilleri sonrasında girmek istediğimiz alanlardan biri akıllı giysiler,  bir diğeri de koruyucu teknik tekstiller. Ona dönük de projeler yapmaya başladık” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim