**Daha önce marul yetiştiriciliği eğitimi alan çiftçiler, hasada başladı. Balpınar köyünde kurulan deneme alanında ilk ürünleri alan çiftçiler hasattan memnun. Çiftçileri ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Nurettin Kıyas; “Şubat ayında ekilen marulların hasatlarını almaya başladık” dedi.

“İL DIŞINA GÖNDERİLİYOR”
GAP TEYAP Tarımsal Eğitim ve Yayın projeleri kapsamında çiftçilere verilen ‘marul yetiştirme eğitimi’ sonuç vermeye başladı. Balpınar beldesinde kurulan ‘deneme alanında’ marul hasadı yetiştiricileri sevindirdi. Marul toplama hasadına Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katılarak birlikte marul topladılar. Çiftçilere yetiştirme konusunda eğitim verdiklerini belirten Aydiş; “Ziraat Yüksek Mühendisi Kübra Sedef İraz’ın Balpınar çiftçilerine verdiği eğitim sonucunda ilaçsız marul ve lahana yetiştirilmeye başlandı. Bu beldeden elde edilen marullar Batman’daki marketlerin yanı sıra Iğdır, Van, Kars, Sarıkamış, Adana ve Erzurum’a kadar gönderiliyor” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİ UYARDI
Çiftçileri Kırsal Kalkınma programlarına müracaat etmeleri konusunda uyaran İl Müdürü Nurettin Kıyas ise şunları söyledi; “Balpınar Beldesi çay kenarında olduğu için verimi yüksek olan toprakları var. Çiftçilerimiz de çalışkan ve ilgili. Çiftçilerimizin Şubat ayında ektiği marullar hasada geldi. Yaklaşık 300 dönümde yetişen marullarımızı Batman’daki market ve manavlarda tüketime sunuluyor. Kırsal Kalkınma programları kapsamında çiftçilerimize ciddi destekler sunuluyor. 750 Milyon hibe ediliyor. Çiftçilerimizi bu konuda bu programlara başvurmalarını istiyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim