** Batman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, il genelinde yaptığı operasyonlarda bazı kıraathane ve oyun salonlarında kumar oynandığını tespit etti.

88 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM
Batman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği, aldıkları ihbarlarla il genelinde kıraathane veya oyun salonu olarak faaliyet gösteren ve işyerinde kumar oynanmasına imkân sağlayan dört farklı işyerine operasyon düzenledi. Operasyonda tombala oynadıkları belirlenen 88 kişi hakkında idari para cezası uygulandı. Emniyet’in açıklamasında: “-Tombala olarak tabir edilen kumar oyunu için oluşturulmuş olan bir düzenek ve düzenek içerisinde rakamların yazıldığı toplar, - Tombala kartları, Oyunlarda kullanılan çeşitli sayıda çay pulu, 4 adet kamera, 12 adet televizyon muhafaza altına alınmış, işyerlerinde ele geçen toplam 1.190 TL’nin mülkiyetinin kamuya geçirilmesi kararı aldırılmıştır” denildi.

İŞYERLERİNE KAPATMA
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “4 işyeri sahibi ve 8 işyeri çalışanı hakkında Kumar Oynanmasına Yer ve İmkân Sağlamak suçundan adli işlem tesis edilmiş, 8 şahsında bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulmuştur. Ayrıca bahse konu işyerlerinde tombala oynayan 88 şahsa da 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 34. Maddesi uyarınca 219’ar TL İdari Para Cezası uygulanmıştır. İşyerleri hakkında ise Valilik Kararı ile 30’ar gün kapatma kararı alınmıştır. İlimiz genelinde vatandaşa daha huzurlu ve güvenli yaşama ortamlarının sağlanması, özellikle çocukların ve gençlerin bu suçtan dolayı mağduriyet yaşamamaları için Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekipler günün 24 saatinde tüm il genelinde kontrollerini yapmaya devam etmektedirler. Vatandaşlarımızın da yaşadıkları çevrede bu açıdan şüphelendikleri kişilerin olması halinde 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını rica ederiz.”

Editör: TE Bilişim