**Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, Batman’daki son korona verilerine dikkat çekti. Oğuz; “İlimizde 11 test merkezinde günlük ortalama 850-1000 civarı test yapılıyor olması önemlidir. Batman’da günlük 140 civarında korona vakası tespit ediliyor” dedi.

VERİLERE DİKKAT ÇEKTİ
Batman Tabip Odası, kentteki son korona tablosuna dikkat çekti. Oda Başkanı Selahattin Oğuz, şunları söyledi; “Son günlerde ilimizde yoğun bakım ünitelerine hasta yatışı ile ilgili yaşanmış herhangi bir sorun da tarafımıza intikal etmiş olmayıp yoğun bakım kapasitelerinin bir daha aşılmaması adına da salgın ile bilimsel rehberlerin önerileri doğrultusunda sağlık organizasyonun planlanması ve çok yönlü mücadelenin önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Yine sahadan aldığımız bilgiler; mevcut hastanenin  gündüz 4, gece 2 poliklinik şeklinde hizmet veren covıd polikliniklerine günde ortalama 150-200 civarı başvuru olduğu, servislerde ise bir sorun olmadığı,  Eğitim-Araştırma Hastanesinin yeni açılan servis ve yoğun bakım ünitelerine  henüz hasta yatırılmadığı, şuan için sadece poliklinik hizmetlerinin verilmeye başlandığı şeklindedir. İlimizde şuan için 11 test merkezinde günlük ortalama 850-1000 civarı test yapılıyor olmasını da salgın ile mücadelede önemli bulduğumuzu ifade etmek isteriz.”

“VAKA SAYILARINI CİDDİYE ALMALIYIZ”
Oda Başkanı Oğuz, şöyle devam etti: “Aralık ayının ikinci haftasında ilimiz ASM’lerindeki aile hekimliği birimleri ile yapmış olduğu saha çalışmasında ilimize dair günlük tahmini yeni vaka sayısı ortalama 140 olarak tespit edilmiştir. Son bir aydır ilimizde yeni tespit edilen vaka sayılarında kısmen bir azalma olduğu tarafımızca da tespit edilmiştir. Ancak günlük 140 civarı yeni tanı konan vaka sayısıyla salgının kontrol altına alınmadığını,  1 Haziran öncesi  ilimizde günlük vaka sayıları 5’in altına düşmüş olmasına rağmen 1 Haziran’da normalleşme ile birlikte alınan kararlar sonrası artan toplumsal hareketlilik ve toplumdaki rehavet ile birlikte Ağustos ayındaki üzücü durumu tüm toplum olarak bizzat yaşayarak tanıklık etmiştik. Bu anlamda bugünkü vaka sayılarımızı tüm toplum olarak ciddiye almamız gerektiğini de unutmamalıyız. Salgının tümüyle kontrol altına alınması ve aşı ile toplumsal bağışıklık sağlanana kadar, sosyal devlet ilkesiyle, tüm yurttaşlarımızın korunması ve olası mağduriyetlerin önlenmesi  için  4 haftalık tam kapanmanın  artık daha fazla ertelenmeden uygulanmasının yaşamsal önemde olduğunu ifade etmek isteriz.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim