** Bazı incelemelerde bulunmak üzere Batman’da bulunan Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, yerel basının konuğuydu. Batman’da elektrik tüketiminin üç kat arttığını belirten Karagüzel: “Norlamde Batman’ın elektrik tüketimi 3 milyon kilowat saattir. Ancak şu anda kullanılan enerji, 7.5 milyon kilowatı bulmuş durumda” dedi.

SAYAÇ AFFINDA BEKLENEN
BAŞVURU OLMADI”

Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Batman’da önemli açıklamalarda bulundu. Dicle EDAŞ Batman Müdürü Tekin Türk’le birlikte gazete sahibimiz Nedim Arslan’la görüşen Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Batman’da yaşanan elektrik kesintilerine değinen Karagüzel: “Norlamde Batman’ın elektrik tüketimi 3 milyon kilowat saattir. Ancak şu anda kullanılan enerji, 7.5 milyon kilowatı bulmuş durumda. Yükümüz oldukça ağır, Batman ve kırsalında kullanılan kaçak enerji nedeniyle bakım-onarım ile borç kesintilerini erteledik. Batman merkezde 138 bin aboneden sadece 2 bini sayaç affı için başvuruda bulundu. Bu rakamın en az 25-30 bin civarında olması gerekiyordu. 25 Bin tarımsal sayacın değişimi için ise bin civarında başvuru var. Biz müessese olarak büyük özverilerde bulunuyoruz. Ne yazık ki kaçak oranı düşmediği takdirde enerjide kesintiler sürecek” dedi.

102 MİLYON TL’LİK YATIRIM
ZORUNLULUĞUMUZ VAR”

Firma olarak her yıl belli oranda yatırım yapmak zorunda olduklarını da belirten Karagüzel, şöyle devam etti: “2014 Yatırım programındaki ihalelerimizi yapıp onayladık. EPDK’nın yatırım programına uymak zorundayız. Her yıl 102 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştireceğiz. Batman’a ayrıca acil olarak 5 trafo alımı ihalesini de gerçekleştirdik. Amacımız bölgenin tüm illerine kalıcı hizmetler sunmaktır. Şu anda yaşanan sorunlar ise geçmişte yapılması gereken yatırımların yapılmamasından kaynaklanıyor. Kaçağı önlemek için tüm kamu kuruluşları ile muhtarlardan destek istiyoruz. Ayrıca İl Müftülüklerinden de destek istedik. Tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.”

DARGELİRLİLERE YÖNELİK
PROJELERİMİZ VAR”

Vatandaşları kaçak enerji kullandıkları için hiçbir zaman hırsızlıkla suçlamadıklarını da ifade eden Genel Müdür Karagüzel: “Müessese olarak iyi niyetliyiz. Halkımızla barışığız. Ancak kaçak enerji oranını düşürmek zorundayız. Dargelirli vatandaşlarımıza yönelik bir takım projeler de planlıyoruz. Yeşilkartlı olan ve devletten yardım alan vatandaşlarımıza yönelik enerji tüketimi için de bir destek önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir. Bu konuda EPDK’nın bir çalışması var. Müessesemiz bünyesinde bölgede 1700 kişiye istihdam sağlandı. Bu sayının 220’sini Batmanlılar oluşturuyor. Tüm iyi niyetli çalışmalarımıza rağmen personellerimizin zaman zaman saldırılara uğraması bizi üzüyor. Özellikle bu saldırıların Batman’da olması bizi daha çok üzüyor. Batman kültürlü bir kent. Art niyetli insanların provokasyonlarına gelinmemeli” diye konuştu.

50 KİŞİLİK ÇAĞRI MERKEZİ KURULACAK

DEDAŞ arıza telefonlarına ulaşılamadığı şikayetlerini de değerlendirdiklerini ifade eden Karagüzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda oldukça şikayet alıyoruz. Bunun üzerine biz de 50 kişilik çağrı merkezi kuracağız. Buraya gelen şikayetlerin hepsi kayıt altında tutulacak. Ayrıca borç bildirimi, arıza, tahsilat ve şikayet servisleri için de ayrı birimler oluşturacağız. Sonuç itibariyle özel bir işletmeyiz. Elektriği belli bir bedelle alıyoruz. Bunu da vatandaşa satıyoruz. Kaçak kullanmayan da kaçağın bedelini ödüyor. Bunu önlememiz lazım. Halkımızın anlayış bekliyoruz. Sağlıklı bir enerji sağlamak için tüm arkadaşlarımız çaba gösteriyor.”

GÜÇLÜ BİR ŞEBEKEMİZ VAR”

Dicle EDAŞ Batman Müessese Müdürü Tekin Türk de Batman’a kesintisiz enerji verebilmek için geceli-gündüzlü çalıştıklarını söyledi. Türk, şunları söyledi: “Batman’da güçlü bir şebekemiz var. Yaşanan ağır kış mevsimine rağmen personellerimiz hergün çalışma sahalarında. Özelleştirilme nedeniyle kurumdan arkadaşlarımız kendi isteğiyle ayrıldı. Biz kesinlikle işçi kıyımına gitmedik. Aksine birçok alanda personel sayısını artırdık. Yıllarca bu kuruma emek veren çalışanlarla bir küskünlüğümüz söz konusu olamaz. Biz Batman’a hizmet için geldik, sağlıklı ve kesintisiz enerji için var gücümüzle çalışacağız.”

Editör: TE Bilişim