**AK Parti İl Başkanı Avukat Akif Gür, 18 yıllık iktidarı döneminde partilerinin tüm alanlarda olduğu gibi sağlıkta da devrim niteliğinde projeler ve yenilikler hayata geçirdiğini söyledi.

“2002 ÖNCESİNİ FERSAH FERSAH GEÇTİ”
AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, AK Parti hükümetleri döneminde Batman’da yapılan sağlık yatırımlarının 2002 dönemi öncesi yapılan yatırımları fersah fersah geçtiğini söyledi. Gür şöyle devam etti: “Parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Artık o günleri ülke olarak geride bıraktık. Devlete ait hastaneleri tek çatı altında toplandı. Özel kuruluşlardan yararlanma imkanı getirildi. Kamu veya özel demeden hastanelerin kapısı herkese açıldı. Türkiye sağlıkta mucize yaşadı. Batman ve ilçelerinde son teknolojiye sahip, modern sağlık tesisleri yapıldı.”

“500 YATAKLI HASTANE SÜRECİ DE SÜRÜYOR”
Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni hastaneler inşa edilirken mevcut hastanelerimizin bakımı da yapılıyor, sağlık personeli ihtiyacı de ortadan kaldırılmaktadır. MR ve BT cihazı bulunmayan Batman’da bu sebeple başka illere yapılan hasta sevkine son verildi. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforları ile buluşturuldu. Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürüldü, dönüştürülmeye de devam ediliyor. Ayrıca yatırım programına alınan ve bir Şehir Hastanesi niteliğinde olacak 500 yataklı yeni hastanemiz ile ilgili de süreç işlemekte ve Sağlık Bakanımızın da belirttiği gibi inşallah 2023’te hizmete açılacaktır” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
Sağlık hizmetlerindeki başarıya işaret eden Gür; “Sağlık ocakları sistemindeki aksaklıklar ve verimsizlikleri gidermek üzere aile hekimliği uygulaması hayata geçirildi. Böylece her vatandaşın en kolay ulaşabildiği noktada bir aile hekimi oldu. Batman’ın her köşesine Acil Sağlık hizmeti ulaştırıldı. Batman’da 112 Acil İstasyon sayısı 1’den 23’e, 112 acil ambulans sayısı  1’den 41’e çıkarıldı.  Yatırımların memleketimize kazandırılmasında  Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, Milletvekilimize, teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim