** Batman Valiliği’nin başlattığı kampanyaları, şehir sahipleniyor. ‘Batman her yerde okuyor’, ‘Burası Batman, burada küfür yok’ ve ‘Hayata bağış’ kampanyalarına destek büyüyor. Özel Batman Yaşam Hastanesi’nin üç gün süreyle kurduğu ‘Hayata bağış’ kampanyasına 150 kişi katıldı.

ORGAN BAĞIŞLAYANLARIN SAYISI ARTIYOR
Batman Valiliği’nin son dönemlerde başlattığı kampanyalara destek artıyor. ‘Batman Her yerde okuyor’ ve ‘Burası Batman burada küfür yok’ kampanyalarının ardından ‘Hayata bağış’ kampanyası da ilgi görüyor. Özel Batman Yaşam Hastanesi’nin üç gün süreyle Worldmar AVM önünde açtığı organ bağışı standının ilk üç gününde 150 kişi organ bağışında bulundu. Standı ziyaret eden Özel Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, vatandaşları organ bağışına davet etti. En az organ bağışının yapıldığı Gercüş ilçesinde de Kaymakamlığın girişimiyle 30 kişi organ bağışında bulunmuştu.

STANT CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK
18 Yaşından büyük olanların organ bağışında bulunacağını belirten Dinç: “Organ bağışını iki tanık huzurunda doldurup imzalamak yeterli. Organ bağışı yapanların bu durumdan ailelerini de haberdar etmeleri, daha sonra çıkacak problemleri önlemek açısından önemli olacaktır. Çünkü kişi, organları bağışladıktan sonra ailesi onay vermezse organları alınmamaktadır. Geçen yıl da 250 personelimiz de organ bağışına katılmıştı” diye konuştu. Kampanya, Cuma gününe kadar sürecek. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim