*Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu, Batman Organize Sanayi Bölgesinde son teknoloji ile donatılan meyve suyu fabrikası için ham madde meyvelerini yetiştirecek bahçe için 3 bin dönümlük sulu arazi aldıklarını söyledi.

3 BİN DÖNÜMLÜK ARAZİ ALINDI

Fernas Şirketler Topluluğu, Batman Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu doğal meyve suyu fabrikasının ham madde meyvelerini yetiştirecek bahçeleri kurmak için 3 bin dönümlük sulu arazi aldı. Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu, geçen yıl temeli attıkları ve son teknoloji ile donattıkları doğal meyve suyu fabrikasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Fabrikaya ham madde meyveyi yetiştirecek sulu arazinin Garzan çayı kenarındaki Xrabbajar (Yıkık şehir) çevresindeki alanlar olduğunu ifade eden Nasıroğlu, “İnşallah meyve bahçelerimizi bu baharda kurmaya başlayacağız” dedi.

KALİTELİ MEYVE ÜRETİLECEK

Batman-Siirt il sınırındaki Garzan çayı kenarında aldıkları 3 bin dönümlük arazide bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir doku kültür laboratuarı ve fidanlığı kuracaklarını belirten iş adamı Nasıroğlu, şöyle devam etti : “Bu yıl fidan üretiminde deneyimli bir firma ile Batman’da hem kendi ihtiyaçlarımızı, hem de bölgenin ihtiyacını karşılamak üzere bir doku kültür laboratuarı ve fidanlık kuracağız. Böylece halkımız hem kaliteli fidan alabilecek, hem de kaliteli meyve üretip gelirini arttırabilecektir. Bu fidanlık aynı zamanda istihdama yönelik olacak.”

Editör: TE Bilişim