*2 Yılı aşkın süredir direkt Batman-Antalya seferlerinin yapılamadığı Batman’a, dekor işleriyle uğraşan Ayşegül Köse’nin yaptığı 11 metre uzunluğundaki uçağı Batmanlı bir düğün salonu işletmecisi satın aldı.  Antalya’ya direkt uçak seferlerini bekleyen bazı Batmanlılar: “Belki bu uçak, kentte direkt seferlerin başlamasına vesile olur” diyorlar.

BATMAN, ANTALYA UÇAĞINI KAPTI
Antalya’da dekor işleriyle uğraşan 47 yaşındaki Ayşegül Köse’nin 3 ayda yapımını tamamladığı 11 metre uzunluğunda ve 8.5 metre kanat genişliğindeki uçağı, Batmanlı bir düğün salonu işletmecisi satın aldı. Uçak yapımında strafor üzerine kaplama, epoksiden, polyester gibi birçok malzemenin kullanıldığı belirten Ayşegül Köse: “Daha önce oyuncak yapan bir firmanın isteği üzerine uçağı tasarladık. Uçağı, insan sağlığına zararlı olmayan maddeden ürettik. Kaliteli boya kullandık. Sipariş veren Antalyalı firma uçağı almadı. Satışa çıkardığımız uçağa, Batmanlı bir yatırımcı talipli olunca sattık. Batman’a hayırlı olsun. Umarım, bu uçak Batman-Antalya direkt uçak seferlerinin başlamasına da ön ayak olur” diye konuştu.

SALON GİRİŞİNE KURACAK
Uçağı satın alan Beyaz Şato Salon işletmecisi Halit Önal, Batman-Siirt çevre yolundaki tesisinin girişine uçağı monte edeceğini belirtti. Yakın bir sürede Antalya uçağını Batmanlıların ayağına getireceklerini söyleyen Önal: “Batmanlıların Antalya uçağı özlemi vardı. Daha önce hafta üç gün direkt uçak seferlerinin yapıldığı Batman havalimanına 2 yıldır uçaklar inmiyor. Hava yolları şirketlerinden önce Batman’a Antalya uçağını indireceğiz. Salonumuzun girişine uçağı reklam amaçlı da kullanılabiliriz. Yanına bilet satış gişesi de düşünebiliriz. Bozulacak bir malzeme değil. Fiber kaplı, içinde bir insanın rahatlıkla gezebileceği normal bir uçak modelinin Batman’da yankı uyandıracağına inanıyorum. Sahibinden satılık uçağın haberini görünce hemen bu uçağı satın almayı kararlaştırdım” dedi. Öte yandan Batmanlı bazı vatandaşlar, Antalya’daki uçak modelinin Batman’a getirileceği haberi aldıktan sonra, “Antalya seferlerinin başlamasını dört gözle beklerken maket uçağın satın alınması bizi şaşırttı. İnşallah uçağın gerçeği de Batman’a iner” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim