** Yurt sıkıntısının hadsafhada olduğu Batman’da özel sektörün yaptığı 1080 öğrenci kapasiteli yurt, yaklaşık 20 milyon TL’ye mal oldu. Yurdun yapımını üstlenen EMN firması 6 katlı binayı 11 ayda tamamladı.

 

1080 ÖĞRENCİ BARINACAK

 

Batman, devasa özel bir yurda kavuşuyor. Yaklaşık 12 bin öğrenci ve akademisyene sahip Batman Üniversitesi’ni de rahatlatacak yurt binasında son rötuşlar yapılıyor. Geçen yılın Kasım ayında temeli atılan 6 katlı yurt binasının yapımını üstlenen EMN firması, bir ilke imza attı. 20 bin metrekaresi kapalı, 6,5 dönümü ise yeşil alan olan yurt binası Yavuz Selim ile Bayındırlık Mahallelerine nefes aldırdı. Yurdun kısa sürede hizmete açılacağını belirten EMN firması yetkilileri; “Batman’daki yurdumuz, bölgede özel ve resmi yurtlara oranla donatı ve fiziki yapısıyla bir ilktir. 1080 öğrenci yurtta barınacak” dediler.

 

20 MİLYON TL’YE MAL OLDU

 

Batman-Hasankeyf karayolu güzergâhındaki yurt binasında 378 odanın bulunduğunu ifade eden EMN firması yetkilileri şunları söylediler; “11 ay gibi kısa bir sürede yurdun yapımı tamamlandı. Batman’ın ihtiyaç duyduğu bölgenin en modern yurdunu kente kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Batman’ın böyle bir yurda gereksinimi vardı. Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olan yurdu kısa bir sürede hizmete açabilmenin gayreti içindeyiz.” Daha çok üniversite öğrencilerinin ev kiralamak zorunda kaldığı Batman’da özel sektörün yapımını tamamladığı modern yurt, üniversiteli öğrenciler kadar Yavuz Selim ve Bayındırlık Mahalle sakinlerini de sevindirdi.

Editör: TE Bilişim