SÜRESİNDE TAMAMLANIYOR
Batman’ın Şafak mahallesindeki ‘Millet Bahçesi’ projesi bu ay sonu bitiyor. Ağustos ayının sonunda yeşil alanı teslim etmeye hazırlanan yüklenici firma, son rötuşları yapıyor. ENAM ile İZBAY inşaat firmalarının ortaklığının üstlendiği Millet Bahçesi projesi kapsamında eski şehir stadyumu ile kapalı spor salonunun bulunduğu 38 Bin 950 metrekarelik alan, tamamen yeşil alana dönüştürüldü. Günde ortalama 150 kişilik ekiple çalışan yüklenici firmalar, süresinden önce işi teslim etmeye hazırlanıyor. Millet Bahçesi’nin iş bitiminde TOKİ’ye teslim edileceği belirtildi.

BU BAHÇEDE HER ŞEY VAR
Millet Bahçesi’nde 730 metrekarelik alan inşaat alanı, kapalı alanın 253 metrekareyi kapsadığını, yarı açık alanın da 477 metrekarelik alan ile çardak bölümünü oluşturduğunu belirten firma yetkilileri, şunları kaydettiler: “Çocuk oyun alanları, koşu parkuru, yürüyüş parkuru, çocuk macera tepeleri, çocuk kültürfizik ve çok amaçlı etkinlik alanları, yansıtma oyun havuzu, taşımalı havuz, ahşap iskele ve tematik bahçelerin de yer aldığı Millet Bahçesinin malzemeleri birinci sınıf malzemeyle yapıldı.”

13 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Kıraathanenin de içinde yer aldığı Millet Bahçesi projesi 13 Milyon TL’ye mal olurken, yüklenici firma yetkilileri tematik bahçede ekimi yapılan ağaçları ise şöyle açıkladı: “Millet Bahçesinde Gramine, Soğanlı, aromatik güller ve çiçekli yer örtücülerden 570 ağaç ekimi yapıldı. İhata duvarlarının yapımı tamamlandı, oturma duvarları bitti. Oyun grupları ve kültür fizik gruplarının montajı tamamlandı. Bu ay sonunda Millet Bahçesinin teslimi TOKİ’ye yapılacaktır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim