**Batman İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı son tedbirlerle birlikte filyasyon ve ilaç tedavisine erken başlama gibi uygulamalarla Batman’da günlük 300 olan korona vaka sayısı 100’e kadar düştü. Sağlık Bakanlığı’nın ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında ise Batman’ın ‘yüksek riskli’ görünümü tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

BATMAN TOPARLIYOR
Geçtiğimiz haftalarda günlük korona vaka sayısının 300’e kadar çıktığı Batman’da, son önlemler yanıt verdi. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun uygulamaları kapsamındaki filyasyon çalışmaları, hastanelerdeki erken ilaç başlama yöntemleriyle birlikte günlük vaka sayısı 100 civarına düştü. En yoğun hastane konumundaki Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde de ağır hasta oranları da düşüşe geçti. İlçelerdeki kamu hastanelerinde de yoğunluğun azalması dikkat çekti.

TEST SONUÇLARI 6 SAATTE ÇIKIYOR
Kent merkezinde PCR cihazının artırılmasıyla daha önce 3-4 günde çıkan test sonuçları da artık 5-6 saatte sonuçlanabiliyor. Günlük 2500 kişiye kadar testlerin yapılabildiği Batman’ın yanı sıra ilçelerde de test sonuçları alınıp, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne gönderiliyor. Son verilere göre Batman’da 1000 civarında günlük testlerin yapıldığı öğrenildi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Batmanlıların kış mevsimini rahat geçirebilmesi için tedbirleri tavizsiz uygulamasını istiyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında da Vali Hulusi Şahin başta olmak üzere Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve diğer yöneticiler, eş zamanlı denetimlere eksiksiz katılıyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim