**Hafta sonu gerçekleşen ve mevcut Başkan Aladdin İraz’ın yeniden başkanlığa seçildiği MÜSİAD Batman Şubesi’nin kongresine katılan Genel Başkan Abdurrahman Kaan; “Yeni dönemin lojistik hatlarının yeniden planladığı dünya düzeninde Batman oldukça stratejik bir öneme sahiptir” dedi.

MÜSİAD’IN KONGRESİ İLGİ GÖRDÜ
MÜSİAD Batman Şubesi’nin 7. Olağan kongresi hafta sonu gerçekleşti. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Şube Başkanı avukat Aladdin İraz yeniden başkanlığa seçilirken, Bozooğulları Otel’de düzenlenen kongreye kalabalık topluluk katıldı. Vali Hulusi Şahin, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, BÜ Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman’daki bazı STK temsilcileri ve birçok il’in Şube Başkanlarının da katıldığı kongre pandemi kurallarına göre gerçekleştirildi. Kongrede konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahmah Kaan; “Yeni dönemin lojistik hatlarının yeniden planladığı dünya düzeninde Batman oldukça stratejik bir öneme sahiptir. 2020’de Türkiye’nin en çok ihracat yapan illeri arasında 65’inci sırada yer alan Batman, ülke genelinde ihracatın daraldığı bu dönemde, ihracatını %22,9’luk artışla 35,1 milyon dolara çıkarmayı başarmıştır. Bu veriler, zorlu geçen bir pandem idönemi için gerçek bir başarıdır.”

VALİ ŞAHİN: “SANAYİCİLERİMİZ ÇALIŞKAN”
Kongrede iş insanlarına hitap eden Vali Hulusi Şahin ise şunları söyledi; “Batman sanayisi, son derece dinamik bir sanayi. Sanayicilerimiz çok çalışkan ve üretkenler. Girişimci ruh Batman’da son derece güçlü durumda.  Son yıllarda ülkemizde yaşanan sıkıntılara rağmen Batman, gerek kamu yatımları gerekse de sanayicilerimizin yapmış olduğu yatırımlarla bunu çok fazla hissetmedi. Bazı sektörler dışında genel olarak Batman’da reel sektörün dinamizmi hep devam etti. Organize Sanayi Bölgemiz yüzde yüz dolu durumda. Yapılan yeni yer tahsisi ile Organize Sanayi Bölgemizdeki genişleme çalışmalarına rağmen, sanayicilerimizin taleplerine yetişemiyoruz.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim