** MÜSİAD Genel Merkezi’nin, Batman’da düzenlediği ‘Genel İdare Kurulu’ toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak; “Batman ferasetli, şiddeti kabul etmeyen ve kanlı siyaseti istemeyen bir şehir” dedi.

İŞADAMLARI BATMAN’DA BULUŞTU
MÜSİAD Batman Şubesi’nin ev sahipliğinde MÜSİAD Genel Merkezi’nin 93. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı iki gün süreyle Batman’da düzenlendi. 300’ü aşkın işadamının katıldığı GİK toplantısının düzenlendiği bir düğün salonundaki programa Vali Azmi Çelik, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Batman eski Milletvekili Ziver Özdemir, Ekonomi Bakanlığı bürokratları, MÜSİAD şube başkanları ve kentteki Oda-STK temsilcileri katıldı.


“DOĞU-BATI KARDEŞLİĞİNİN SİMGESİ”
Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, ülkenin dört bir yanından gelen işadamlarını Batman’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özdemir, şöyle devam etti: “Mübarek üç aylar ve Kutlu Doğum haftasına denk gelen toplantımız bir anlamda doğu-batı kardeşliğinin de simgesi oldu. Batman’a ilk kez gelen kardeşlerimiz var, kendilerini ağırlamaktan ötürü mutluyuz. Bölgemiz oldukça sıkıntılı günlerden geçiyor. Yaşanan terör olayları nedeniyle esnaflar kepenk indirmek zorunda kalıyor. Yatırımcı, esnaf ve ekonominin tüm unsurları, ekonomik anlamda çözümler bekliyor. Özellikle Eximbank kredilerinde batıdaki firmaların kredilere yüklenmesiyle doğudaki işadamları ciddi sıkıntılar yaşıyor. KOSGEB ve Kalkınma Ajanslarının olanaklarına ulaşılabilirlikte gecikmeler olduğundan hükümetten acil çözümler bekliyoruz.”



 

“BATMAN, KANLI SİYASET İSTEMİYOR”
Daha sonra kürsüye çıkan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise Batman’ın şiddeti kabul etmeyen bir il olduğu için burada olduklarına dikkat çekti. Batman’ı önemsediklerine işaret eden Olpak: “Batman ferasetli, şiddeti kaul etmeyen, teröre boyun eğmeyen, kanlı siyaseti istemeyen bir şehrimiz. Bu yüzden GİK toplantımızı burada yapmaya karar verdik. Batman, tefrikayı, peşinden düşmanın gireceğini anladığı için reddeden bir şehir. Bu nedenle, ülkemizin geleceği üzerine birlikte düşünmek için, oldukça anlamlı bir zemini teşkil ediyor. Bunun için, bir mesaj olarak bugün Batman’dayız” dedi. Öte yandan Türkiye’nin 4. Sanayi devrimini kaçırma gibi bir lüksünün olmadığına da işaret eden Olpak, bu nedenle MUSİAD EXPO'yu düzenlediklerini söyledi. MUSİAD EXPO’nun, 9-12 Kasım tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi'ndeki 8 holün tamamını kaplayacağını belirten Genel Başkan Olpak: “Bu fuara dünyanın dört bir yanından işadamları gelecek. Fuarımız, ülkemizin imajını güçlendirecek” diye konuştu.


“BATMAN’IN TİCARETİ BÜYÜYOR”
Son sözü alan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen büyüme gösteren Türkiye ekonomisine ilişkin verileri paylaştı. Batman’ın ihracat rakamlarındaki yükseliş ile ilgili de bilgi veren Bakan Yardımcısı Metin,  2002 yılında 600 bin dolar olan Batman'ın ihracatının, bugün 7 milyon dolara ulaştığını, 2002 yılında ihracatçı sayısı 12 iken bugün  bu sayının 52'ye yükseldiğini, 2002 yılında yedi ülkeye ihracat yapılırken bugün 29 ülkeye ihracat yapıldığını ifade etti.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
Bakan Yardımcısı Metin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batmanlı kardeşlerim geleceğe ümitle baksın. Allah’ın izniyle her türlü terörle mücadelemiz devam etmektedir. En kısa zamanda bu mücadeleyi bitireceğiz ve yine devletin her kurumuyla Türkiye'nin her yerinde kalkınmamıza devam edeceğiz. Bu anlamda Batman çok önemli bir konumda ve yıldızı olan bir ilimizdir.” 

Editör: TE Bilişim