**Dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin’in izinden giden lise mezunu Zümer Eroğlu ise: “Güzel sanatlar bölümünün yetenek sınavına hazırlanıyorum. Güneştekin’in başarısı bizi de motive ediyor” diyor.

BİNLERCE GENÇ VE KADIN KATILIYOR
Batman Valiliği bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 5 ayrı Aile Destek Merkezleri binlerce genç ve kadının ilgi odağı oldu. Aile Destek Merkezlerinde bugüne kadar 970 kursun tamamlandığını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Arslan: “Aile Destek Merkezlerinin kurslarına katılan 12 Bin 173 kursiyerden 10.855’i mezun olup sertifika aldı. Yine destek merkezlerimizde 18 alanda 98 kursumuz devam ediyor. Bu kurslara 1.148 genç kız ve kadın katılıyor. Valimiz sayın Hulusi Şahin’in desteğiyle yine destek merkezlerinde düzenlediğimiz 296 seminere 11.365 genç kızımız ve kadın katıldı” dedi.

KURSLARDA 60 EĞİTMEN
Vakıf Müdürü Arslan, şöyle devam etti: “İl genelinde en çok talep Kuran-ı Kerim ile okuma-yazma kurslarına var. 28 Kursta gastronomiden fotoğrafçılığa, piyanodan bağlamaya, İngilizceden el sanatlarına dek kurslarımız var. İl Müftülüğünden 13 öğretici, Halk Eğitim’den 47 usta öğretici olmak üzere toplam 60 eğitmen gözetiminde kurslarımız ilerliyor. Kadınlarımız eğitim görürken, çocukları da kreşte çeşitli oyunlarla vakit geçiriyor.”

GÜNEŞTEKİN’İN YOLUNDA
Batman’ın Şafak mahallesindeki Aile Destek Merkezi’nin karakalem ve el sanatları kursuna katılan Fatih Lisesi mezunu Zümer Eroğlu, Güzel Sanatlar bölümünün yetenek sınavlarına hazırladığını söyledi. Dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin’in çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini belirten Eroğlu: “Usta ressam Güneştekin’in izinde gitmek istiyoruz. Çalışmaları bizi ressamlığa yönlendiriyor. Güzel Sanatlar bölümü sınavlarına hazırlanıyorum” dedi. Öte yandan aynı kursa katılan Sosyolog Gülhan Şeker de ahşap boya çalışmasını içeren eserlerini Batman’a gelmesi beklenen Güneştekin’e göstermek istediğini belirterek: “Dünya sanatçımızla gurur duyuyoruz. Biz de o’nun yolunda ilerlemek istiyoruz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim