**Yerel medya mensuplarıyla bir araya gelen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, önemli mesajlar verdi; “Batman büyüyor, gelişiyor. Her ilçemize Yüksekokul kazandırıyoruz. Hasankeyf’teki Turizm Meslek Yüksekokulu’nun konaklama bölümünü 80’den 120 yatak kapasitesine çıkarıyoruz.”

YENİ PROJELERİ ANLATTI
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, hedeflerinin öğrenci çekecek fakülteleri açmak olduğunu söyledi. Merkez kampüste yerel medya mensuplarıyla bir araya gelen Prof. Dr. Aydın Durmuş, üniversite olarak Batman’ın geçmişteki algısını değiştirmek için bir dizi projeler ürettiklerini söyledi. Hedeflerinden birinin Dicle nehri üzerinde yapılacak köprü projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş: “Batman büyüyor ve gelişiyor. Batman’ın merkez nüfusu Elazığ’dan büyük. Maalesef bölgede Mardin biliniyor. Komşusu Batman bilinmiyor. Batman’ın huzur şehri olduğunu söylüyoruz. Güvenli bir şehirde gece yarısı öğrencilerimiz merkez kampusumuzun kütüphanesinde çalıştığını da belirtiyoruz. Dicle nehri üzerinde yapılacak köprü, Batman’a ayrı bir hareketlilik kazandıracak” dedi.

“TURİZM OTELCİLİK OKULU BÜYÜYOR”
Batman’ın bahar mevsiminde yerli ve yabancı konukların akınına uğradığını kaydeden Prof. Dr. Durmuş, şöyle devam etti: “Bu önemli potansiyeli gördüğümüz için Hasankeyf’te daha önce 80 yatak kapasiteli olarak planladığımız turizm okulumuzun konaklama yatak kapasitesi 120’ye çıkarıldı. Yüksekokulumuzun bünyesindeki öğrenciler orada görev yapıyor. 7/24 halka açık tuttuğumuz bu konaklama merkezindeki öğrencilerimiz artık İzmir’deki gastronomi yarışmalarına katılıyorlar. Batman’ın geçmişteki algısının değişmesi için de bir dizi organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Batman’ın güzelliklerinin ön plana çıkarılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Otellerde doluluk oranının yükselmesi bizi sevindiriyor.”

“HER İLÇEYE MESLEK YÜKSEKOKULU”
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in yanı sıra diğer ilçelerde de Meslek Yüksekokulu ile kampüs alanlarını oluşturduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Durmuş: “Kozluk’ta Meslek Yüksekokulu’nda 1000 öğrenci eğitim görüyor. Sason Meslek Yüksekokulumuz güzel bir kampüs alanına kavuştu. Gercüş’te Adalet Yüksekokulu’nu açıyoruz. Beşiri ilçemiz için de OSB’den mesleki eğitim ağırlıklı okulunu açmanın çabası içindeyiz. Üniversitemizi tüm Türkiye’ye tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

“BATMAN, SAĞLIK ÜSSÜDÜR”
Batman’ın sağlık üssü şehri olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Durmuş, şöyle sürdürdü: “Hedefimiz, sağlık üssü olan Batmanımıza öncelikli olarak Tıp Fakültesini kazandırmak. Batman’ın sanayi şehri olabilmesi için de Dicle nehri üzerinde yapılacak köprü ile sanayiciyi o bölgeye getirmektir. Dicle nehri üzerinde yapılacak köprü, Batman’ı sınır ili yapacak. Batman’ın ikinci bir Gaziantep ve Şanlıurfa olmaması için hiçbir neden yok. Bunun olabilmesi için de ‘teknokent’ projesi çalışmamız var. Batman’da sanayi şehrinin altyapısı var. Her şeyden önce öğrenci çekebilecek fakültelerin peşindeyiz. Batman’a Tıp, Hukuk, Eczacılık ve Diş Teknisyenliği fakültelerini kazandırmanın çabası içindeyiz. Öğrenci sayımız 15 bine ulaşmıştı. Ancak bedelli askerlik uygulaması nedeniyle 1500 öğrenci, kaydını sildi.”

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ AĞAÇLANDIRILIYOR
Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs alanında 1 Milyon ağaç için seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Durmuş, şöyle devam etti: “Üniversitemizin kampüs alanında hedefimiz, 1 Milyon fidanı toprakla buluşturmaktır. Şu ana kadar 20 bin ağaç fidesi dikildi. Üniversite merkez kampüsümüzün TPAO sitesi gibi yeşillendirilmesi için de hem STK temsilcilerini hem de halkımızı fidan ekmeye davet ediyoruz. Batman, bir huzur şehridir. Tanıtım konusundaki eksikleri gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Emekli TOKİ’nin bize çok büyük faydası oldu. Üniversite ile Batman birbirine daha da yakınlaşacak.”

Editör: TE Bilişim