*1953 Yılından beri baba mesleği olan helva ve tahini markalaştıran Burhan Danış, “Günde yaklaşık yarım tondan fazla ürettiğimiz ürünümüzü Batman’la sınırlı tutmuyoruz. Batı illerinin yanı sıra helva ve tahinimiz Japonya’ya gidiyor” diyor.

53’TEN BERİ HİZMETTE

Batman’da markalaşan Danış helva, Antalya, İzmir, İstanbul vb. gibi büyükşehirlerin yanı sıra ürünleri Japonya’ya da ulaştırıyor. Kış mevsiminde  helva ve tahine talebin arttığını ifade eden Burhan Danış, “Baba mesleğimizi yıllardır sürdürüyoruz. Kaliteden ödün vermediğimiz için Türkiye’nin dört bir yanında ürünümüz ilgi görüyor. Kış mevsiminde de Japonya’ya kar gelince helva gönderiyoruz. Orada da müşterilerimiz var. Uzakdoğu ülkelerine de ürünümüzü satıyoruz” dedi.

“KIŞ’TA HELVA YOK SATIYOR”

Kış mevsiminde daha çok tahin ve helvanın ilgi gördüğünü söyleyen Danış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaz mevsimine göre özellikle Sonbahar ve Kışta ürünümüze ciddi bir talep var. Helvanın kilosu 18, fıstıklı 25, Tahinin ise 20 TL’den satılıyor. Günde yarım tondan fazla satışımız oluyor. Kaliteden ödün vermiyoruz. Yılların markası olan helva ve tahini, Batman’ın yanı sıra bir çok il’e gönderiyoruz.” Öte yandan Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Vahit Altunç, Batman’daki yöre fıstığının lezzet kattığı helva ve tahinin ülkenin her tarafında ilgi gördüğünü ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim