*Batman ve ilçelerinde bazı köy ve evlerin de aralarında bulunduğu 80 yer karantina altında. Batman’ın ilçeleri arasında vakanın olmadığı tek ilçe ise Hasankeyf.

KENT MERKEZİNDE SON TABLO
Korona virüs salgınında bölge illerine göre en az ölümlü vakanın yaşandığı Batman’da hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 80’inin üstünde. Hayatını kaybedenler arasında en genci ise 63 yaşında. Bugüne kadar Batman’ın 5 ilçesi arasında vakanın olmadığı tek ilçe ise Hasankeyf. Pandemi’nin salgının tespit edildiği 11 Mart’tan bugüne kadar Batman ve ilçelerinde 720 kişi korona virüsü salgınına yakalandı. 620 kişi hastanelerde gördüğü tedaviyle iyileşmişti. Halen 90 kişinin tedavisinin sürdüğü Batman’da korona virüste hayatını kaybedenlerin tümünün kronik hastası olduğu belirtildi.

KOZLUK’TA ARTIYOR,
HASANKEYF VAKASIZ
Türkiye’de genelinde yüzde 3 ölüm oranı yaşanırken, Batman’da bu oran ise yüzde 1. Son dönemlerde korona vaka sayısının artışının, izinsiz taziyelerden kaynaklığı belirtildi. Kozluk ilçesi dışında ilçelerde korona sıfırlandı. Kozluk ilçe merkezinin iyi durumda olduğu, Bekirhan beldesinde vakaların arttığı ve 2 köyde daha vakası sayısının artması üzerine bazı binalar karantina altına alındı. Bugüne kadar Batman’ın ilçeleri arasında korona vakasının görülmediği tek ilçe ise Hasankeyf. Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, salgın konusunda hassas davranan ilçe sakinlerine teşekkür etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim