**Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), Batman Üniversitesi kampüsünde kurduğu ‘İcathane Laboratuar’ının açılışına katılan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan; “Batman gençliği çok dinamik. Batman gençlerinin gözlerindeki ışıltıyı görünce daha da heyecanlandım. Bu icathane gençlerimizin ufkunu açacaktır” dedi.

AÇILIŞA ERDOĞAN KATILDI
TÜGVA Batman Şubesi’nin, Batman Üniversitesi Merkez kampüste kurduğu ‘İcathane Laboratuar’ının açılışına Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ziver Özdemir, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve diğer il yöneticileri katıldı. Programda laboratuarın kurulmasında emeği geçen iş insanlarına da plaketler verildi. Açılış sonrası gazetecilere açıklamada bulunan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan; “Gençlerimiz takip ettikleri insanlardan fikir üretmeye çalışıyorlar. İşte böyle yerlerin, hayallerin fiile dönüşmesi için hayalden gerçeğe dönüşmesi için çok güzel aracı noktalar buralar. İnşallah buraya gelen kardeşlerimiz çok farklı yetkilerle donanıp, lise hayatlarından sonra üniversiteye devam etmede bölüm tercihleri yapmada çok doğru kararlar verecekler” dedi.

“GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
Erdoğan, şöyle devam etti; “Batman gençliği çok dinamik.  Batman gençlerinin gözlerindeki ışıltıyı görünce daha da heyecanlandım. İnşallah bu icathane gençlerimizin önünü açacak, ufkunu açacak büyük işler yapmalarına destek olacak. TÜGVA’ın derdi gayesi gençlerimizin hayallerini gerçekleştirirken bu ülkeye, bu topluma ve bu millet hizmet etme referansındandır. Bu toprakları bize vatan yapan değerler referansına uzaklaşmadan başarmaktır. Dolayısıyla tabi ki ilimde, fende, teknolojide en üst düzeyi hedefleyeceğiz. Dünyanın zirvesini de hedefleyeceğiz ama bunu yaparken bir ayağımız muhakkak bu toprakları vatan yapan değerlerde sabit olacak. TÜGVA’nın gayesi tüm bunları bir arada başarmak. Bu anlamda Türkiye Gençlik Vakfı büyük bir fırsat. Laboratuarın kurulmasında emeği geçenlere tekrar teşekkür ederim.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim