CORONA VİRÜS ETKİSİ
Corona virüs salgınına karşı tedbirler devam ederken, yarım milyonluk şehrin en hareketli güzergahının kaldırımları gün geçtikçe tenhalaşıyor. Turgut Özal bulvarındaki bazı AVM’lerde büyük mağazalar geçici olarak kepenkleri indirdi.

BÜYÜK KESİM TEDBİRLERE UYUYOR
Salgına karşı Batman’daki vatandaşların büyük bölümü sokağa çıkmıyor. Öğle saatlerinde alışveriş için çarşı turu yapanlar, karanlık çökmeden evin yolunu tutuyor. Batman’da eski kebap salonlarından Cuma Usta ve Mehmet Usta da diğer lokantalar gibi tedbir amaçlı kepenkleri indirdi. AVM’lerdeki mağazaların çoğunun kapalı olması da dikkat çekti.

TMO’DAKİ KUYRUKLARA ÖNLEM
Son üç günde 75 ton pirincin satıldığı Toprak Mahsulleri Ofisi, dünden itibaren oluşan kuyruklara önlem aldı. İnternetten de satış yapılacağı uyarısı yapan TMO yetkilileri: “Stoklarımızda yeterli ürün var. Vatandaşlar sadece satış noktamızda değil, internet üzerinden de istedikleri ürünü alabilir” uyarısında bulundu.

KAMU KURULUŞLARINDA
MASKE VE ELDİVEN
Salgına karşı Batman’da alınan önlemler kapsamında Kadastro, Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde personeller maske ve eldivenle çalışıyor. 1.5 Metrelik mesafenin bırakılmasını isteyen görevliler, vatandaşları sık sık uyarıyor. Ateş ölçerden geçenler, Hükümet konağındaki resmi kurumlara gidebiliyor.  (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim